tiistai 19. heinäkuuta 2022

Maukasta pannulla

Tein tänään paistinpannulla ruokaa, jota tavallisesti tekisin uunissa. Nyt on kuitenkin turhan kuuma, jotta haluaisin uunin lämmittää, en edes sähköuunia halua lämmittää.

Minulla on syvä ja laakeahko paistinpannu. Paahdoin siinä kevyessä rypsiöljyssä viipaloituja uusia perunoita, kesäkurpitsaa, sipulirenkaita ja valkosipulia. Samalla pannulla paistoin lohifileitä (kaksi pientä). Siirsin valmiin ruoan lautaselle ja leikkasin päälle tilliä ja sipulin varsia. Suolaa laitoin summamutikassa. Ei tullut turhan suolaista.

Lisänä minulla oli tomaattia, tuorekurkkua ja raejuustoa. Ruokajuomana maistuvaa piimää.

Kalana voi mielestäni olla myös ahvenfileitä tai jotain muuta kalaa, jonka kalaksi tunnistaa. Jos haluaa täysin kasvisruokaa, niin paahtaa voi paprikaa, papuja, sieniä, mitä nyt kenellekin mieleen juolahtaa.

En ole kovin kummoinen kokki, mutta syötävää siitä tuli.

Jätin muuten Jäbälle vähän. Kun annan iltaruoan, teen sen normaaliin tapaan kuiva- ja märkämuonasta. Päälle kuin kakkukoristeeksi asettelen pannulla paahtamaani ruokaa, mukaan lukien paahtamatonta raejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti