torstai 14. heinäkuuta 2022

Kenestä Suomen presidentti?

Vuonna 2024 pidetään meillä seuraavat presidentin vaalit. Spekulaatioita tulevasta maamme isästä / äidistä on käyty jo jonkin aikaa. Ehdokkaitakin on ilmaantunut, tosin heillä on reunaehtoja.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ilmoitti iltapäivälehdissä, että lähtee ehdolle, jos kannatusprosentti on vähintään 70. Ihan ok, mutta siinä menee hyvä tutkija hukkaan, jos presidentiksi valitaan.

Iltapäivälehdet uutisoivat myös toisesta politiikan ulkopuolelta presidentin virasta haaveilevasta. Tämä haaveilija on Vesa Keskinen. Hänelläkin on reunaehto(ja), mutta niistä lehdet eivät kertoneet. Keskinen oli kertonut niistä Seiska-lehdelle, mutta en halunnut vajota niin alas, että olisin kyseisen lehden sivuille mennyt. Vai levittivätkö iltapäivälehdet disinformaatiota?

Haaveilla saa, toki. Keskisellä ei onneksi ole mitään mahdollisuuksia tulla valituksi. Vitsailinhan minäkin aikoinani, että olisin Suomen ensimmäinen naispresidentti. En tullut valituksi, kun kukaan ei pyytänyt ehdokkaaksi. Minut korvasikin ihan pätevä tyyppi - Tarja Halonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti