maanantai 4. heinäkuuta 2022

Älykääpiön älynväläys

Eilen sunnuntaina aloin paneutua yöpuulle heti iltakymmenen jälkeen, kuten tavallisesti. Paitsi näin eläkkeellä ollessani. Ilta on saattanut venähtää lähemmäs puoltayötä.

Sänkyyn päästyäni oloni oli virkeä. Rupesin lukemaan kirjaa. Puoli kaksitoista, puoli yksi. Uni pysytteli poissa. Silti pistin kirjan kiinni ja valon sammuksiin, peitto päälle ja silmät kiinni.

Uni vain ei tullut. Pyörin sängyssä. Vaikka oli lämminta, ei ollut tukalaa läpivedon ja torrnituulettimen ansiosta. Tuulettimen olin asettanut makuuhuoneen oviaukon viereen niin, että heijausilma kierrätti koko huoneen ilmaa. Tuulettimen ansiosta kostea (60%) ilma ei tuntunut trooppiselta.

Kaksi, kolme. Unesta ei tietoakaan. Ihmettelin, että miksi näin on käynyt. Samalla lohdutin itseäni, että kyllä seuraavana yönä uni maistaa.

Sitten välähti. Hyvänen aika. Olin nauttinut neljä pientä tölkkiä Pepsi Maxia, kun teki mieli muutakin vettä. Ei siinä mitään, jos määrä olisi kulunut pitkin päivää. Nolottaa. Join ne tölkilliset illalla kahdeksan ja kymmenen välillä.

Todellinen älykääpiön älynväläys! Juoda nyt piristäviä aineita juuri ennen nukkumaan menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti