keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

Lämmitys turvattu

Uutisissa kerrottiin, että talvella saatetaan joutua tilanteeseen, jolloin sähkönjakelua rajoitetaan. Se tarkoittaa, että myös meillä kotitalouskuluttajilla on edessä ajoittaisia parin tunnin sähkökatkoksia, jos muuten sähköä ei saada riittämään..

Minun taloni lämpiää sähköllä ja varaavan takkauunin avulla. Talvisin poltan puita uunissa mahdollisimman paljon. Sähköyhtiön mukaan sähkönkulutukseni onkin yllättävän pieni tällaisen "normaalin" sähköllä lämpiävän omakotitalon kulutukseen verrattuna.

Syy tähän on tietenkin puulla lämmittäminen.

Minulla on jo nyt puuvarastossa noin kymmenen irtokuutitota koivupilkettä tulevan talven varalle. Koskaan ei voi tietää, miten kylmä tai lämmin talvi on. Siksi tein tänään uuden tilauksen.

Sovimme pilkkeen toimittajan kanssa, että hän tuo minulle maalis-huhtikussa kahdeksan irtokuutiota koivupilkettä. Tarkennamme vuodenvaihteen jälkeen määrän ja toimitusajan.

Olen ostanut tältä luotettavalta lämmityspuun toimittajalta pilkettä muutaman vuoden. En ole joutunut pettymään. Tulevalle toimitukselle hinta on sama kuin tänä vuonna. Lämmitys on ainakin turvattu mahdollisista sähkökatkoksista huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti