tiistai 5. heinäkuuta 2022

Kikhernesalaatti

Teinpä tänään kikhernesalaattia. Resepti on, kuten aina minulla, vähän sieltä ja täältä. Tällä kertaa jommankumman iltapäivälehden nettisivuilta, kotikokki.net -sivulta ja omasta päästä. Mitään ei tarvitse keittää tai paistaa tai muutenkaan kuumentaa/kypsentää.

Salaattiin tarvitaan kypsiä kikherneitä, kirsikkatomaatteja, paprikaa, (kevät)sipulia varsineen, tuoretta persiljaa, tuorekurkkua. Minä lisäsin vielä tuoretta pinaattia ja salaattikuutioita sekä siivutettuja mustia oliiveja. Salaattikuutiot ja oliviit vähäisessä määrin. Sipulin korvasin osittain punasipulilla.

Kirsikkatomaatit puolitetaan, paprika ja kurkku kuutioidaan. Sipuli pilkotaan. Persilja ja pinaatti revitään.

Salaattikastikkeena yhden sitruunan mehu, oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä sokeria. Oliiviöljyä minulla ei ollut, joten korvasin sen puristetulla rypsiöljyllä. Tavallinen rypsiöljy käy myös hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti