lauantai 2. marraskuuta 2019

Tessu ja Mukka

Kummitustyttöni ja hänen miehensä ovat lapinkoiranpennun hakureissulla. Ennestään heillä on Tessu, lapinkoira.Tämä kahdeksanviikkoinen Mukka-pentu on paimensukuinen.

Kummmitustyttöni ja hänen miehensä olivat miettineet valmiiksi pennulle nimen: Nappi. Lapin mailla mieli muuttui. Ja saa muuttuakin. Näin se kehityskin kehittyy, kun ei pitäydytä vanhaan ajatukseen (tai toimintaan).

Jäitte varmaan miettimään, mistä nimi Mukka. Se ei liity mitenkään autooni, Opel Mokkaan. Onneksi kummitustyttöni (on yli 30 v.) ei mielistele minua. Hän toimii itsenäisesti. Ei antaisi koiralleen nimeä minun mieleni mukaan! Enkä kyllä ole aivan varma, tietääkö hän edes minulla olevan Opel Mokan. En muista, onko ollut puhetta.

Mukka-nimi ei ole muuten annettu myöskään Ruotsissa syntyneen lappilaisen, vuonna 1973 kuolleen kirjailijan Timo K. Mukan mukaan. Vaikka kirjailijan toinen nimi, Kustaa, viittaakin kummitustyttöni äidinisän Kustaa-papan nimeen.

Kummitustytöltäni saamaani tiedon mukaan Mukka on saamen kieltä ja tarkoittaa joen mutkaa, laakson kainaloa.

Kummitustyttöni on lähettänyt kuvia Tessusta ja Mukasta. Hänelle ja hänen miehelleen oli itsestään selvää, että Tessukin lähtee mukaan Mukan hakureissulle.

Tessu on ottanut Mukan vastaan hienosti. Hieman ihmetellen, mutta on kummitustyttöni mukaan jopa vastannut Mukan leikkiinkutsuun.

Ne kuvat ja videot, jotka olen muiden WhatsApp-ryhmän jäsenten kanssa saanut, ovat ihanan  hellyttävät. Jos osaisin, siirtäisin yhden kuvista tämän tekstin siivitteeksi, kummitustyttöni ja hänen miehensä luvalla tietenkin. Mutta en osaa.

Olen aivan myyty Tessulle ja Mukalle. Siitäkin huolimatta, että olen yli kaksikymmentä vuotta ollut kultaistennoutajien fani. Omistanutkin niitä kuusi. Yksi niistä, Santtu, 11 v., elää edelleen kanssani. Ja on rakas, vaikkakin joskus myös riiviö.

Mikäli jäit miettimään, millainen se lapinkoira on, niin annan vinkin. Jos olet katsonut TV1:n Eränkävijät-sarjaa, niin siinä esiintyvä Äijä-koira on lapinkoira. Jos et ole katsonut, niin kaksi vinkkiä: käy tarkistamassa netistä lapinkoiran kuva ja määritelmä sekä katso Eränkävijät Areenasta.



2 kommenttia:

  1. Jaa, jaa. Heräsiköhän Sinullakin koirakuume?!

    VastaaPoista
  2. Koirakuume on ikuinen. Kuten rakkauskin. Rakkauden kohde vain vaihtuu.

    VastaaPoista