tiistai 26. marraskuuta 2019

Huomio takapuoleen!

Huomion kiinnittäminen takapuoleen on joskus äärimmäisen tärkeää. Te hyvät lukijani, joilla saattaa olla likainen mielikuvitus, petytte - jälleen kerran! Kyse on turvallisuudesta.

Meille kaikille on äärimmäisen tärkeää suojata oma fyysinen ja henkinen koskemattomuutemme. Jos takapuoli, ahteri, pylly, miksi sitä nyt kutsutaankaan, joutuu fyysisen koskettelun kohteeksi, niin hitto. Ei näin! Se on minun, ja minä päätän siitä!

Jos kenen tahansa takapuolta, mihen, naisen, lapsen, arvostellaan, kommentoidaan ilkeästi tai kauniisti, niin se on hävytöntä. Ei näin saa tehdä. Se on häirintää!

Vai onkohan sittenkään? Voisiko sitä kauniiksi kommentoimista pitää ihan kivana asiana? Sitä en osaa sanoa. Ainakaan vuosikymmeniin minun ahteristani ei ole sanottu mitään kaunista. Jos nyt koskaan. Tässä iässä muistamattomuus on pelastus.

Onkohan sanomatta jättäminen väärin, negatiivista häirintää? Vai onko sittenkin erittäin rumaa ja epäkohteliasta huomauttaa kenekään takapuolesta?


Takapuoleen voi kiinnittää huomiota muutoinkin kuin ihmisen vartalon osana.

Takapuoli voi olla myös talon tai huoneiston takapuoli, takaosa. Ainakin monissa omakotitaloissa ja rivitalohuoneistossa on usein takaovi, joka siis on se takapuoli.

Tässä merkityksessä törmäsin takapuoleen tänään tiistaina 26.11.2019 MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa esiintyneen herrahenkilön, jonka nimen unohdin samantien, ilmaisussa.

Ohjelmassa keskusteltiin talojen ja asuntojen turvallisuudesta. Puhuttiin, miten ehkäistä varkaiden pääsyä koteihin.

Kyseisen herrahenkilön mukaan me saatamme huolehtia kotiemme etuovien hyvästä lukituksesta. Jos siitäkään.

Kuitenkin usein unohdamme sen takapuolen, missä ovi on huomattavasti heikommin turvattu. Ovi itse on heikompi. Kiinnitys on heikompi. Lukitus on heikompi.

Ihmisen takapuoleen ei turvalukko istu, mutta kotiemme etu- ja takapuoleen kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti