lauantai 9. marraskuuta 2019

Piirakkayrittäjäksi eläkkeellä

Tähän alkuun pieni varoituksen sana. Jos jollakulla teistä rakkaat lukijani on ruma mielikuvitus, niin tämä blogitekstini ei ruoki sitä. Voitte jo heti alussa siirtää ajatuksenne oikeaan, syötävään ruokaan, riisi- ja perunapiirakoihin.

Ja ei, kyse ei ole minun eläkepäivieni tulevaisuuden näkymästä!


Sain eilen perjantaina tekstiviestin, joka alkoi seuraavasti: "Olen aloittanut piirakanpaistobusineksen. Hinta on 0,40 €/kpl....." Viesti tuli sisareltani, joka jäi eläkkeelle reilu vuosi sitten.

Kun luin viestiä, minussa heräsi Pavlovin koira. Makuhermot ryhtyivät tuottamaan mielihyvää, sylki nousi suuhuni. Nieleskelin, jotta rintamukseni ei kastuisi.


Tiedän, mistä kirjoitan. Olen usean vuosikymmenen ajan saanut nauttia näistä sisareni paistamista herkuista muutaman kerran vuoteen. Jouluisin, tottakai. Sisareni syntymäpäivinä. Kesäisin, kun hänen lapsensa ovat kokoontuneet äitinsä luokse. Olen halunnut tavata poikia ja heidän perheitään, ihan vilpittömästi.

Taka-ajatuksena ei suinkaan ole ollut päästä syömään piirakoita. Ne, ja monet muut herkut sisareni ruokapöydässä ovat olleet kyllä ihana lisä siihen mukavaan sosiaaliseen elämään, johon olen päässyt mukaan. Terveisiä vain pojille perheineen!

Kun viesti tuli, jäljellä oli enää neljä mahdollista päivää ennen joulua, jolloin niitä piirakoita voi saada. Varasin 17.12. päivän, jolloin haen oman tilaukseni. Tilasin suurimman mahdollisen määrän 70 kappaletta, 50 riisipiirakkaa ja 20 perunapiirakkaa.

Jos haluatte päästä samaan makutunnelmaan kanssani, ottakaa yhteyttä Mirja Jolkkoseen, puhelinnumero 040 593 8188. Mirja asuu Joensuussa Noljakan kaupunginosasssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti