torstai 16. joulukuuta 2021

Jäbän jorinat - Emäntä tekee työt ja minä leikin

Talvi onkin mainio asia. Tänään sekä aamusta että iltapäivästä ja illasta emäntä pääsi tosi puuhiin. Lunta, märkää sellaista, oli tullut aika paljon. Ja katolta sitä vasta tippuikin!

Aamulla tehtiin (siis emäntä teki) lumitöitä etupihalla. Minä kun en suostunut menemään takapihalle. Arvaatteko miksi? No siksi, kun näin, että katolta on tippumassa valtavasti lunta. Emäntä ymmärsi yskän, ja me lähdimme yhdessä etupihalle.

Emäntä rehki ja minä juoksentelin pitkin pihaa. Sain tehtyä polun syvään lumeen, jonne auraustraktorikin oli sitä lisää kasannut. Hyvä paikka tehdä tarpeensa.

Aika hyvin emäntää tottelin ja palasin melkein karkumatkalta. Kun yritin naapuriin Riitan ja Juhanin pihaan, niin silloin en ihan totellut. Emännän piti mennä melkein sisälle, ennen kuin tajusin sen olevan tosissaan.

Iltapäivästä takapihalla sitä lapioimista vasta riittikin. Hyvä, että emäntä sai oven auki. Ensin se lapioi sisältä käsin. Kun päästiin ulos ovesta, se jatkoi. Minäkin jatkoin, nimittäin lumessa leikkimistä ja juoksentelua.

Oli hauskaa, kun emäntä heitteli lapiolla lunta ja minä yritin ottaa kiinni niitä lumikokkareita. Taas kerran se emäntä yllätti. Sehän jaksoi lapioida oikein kunnolla. Onkohan sillä käsissä sittenkin voimaa?!?

Autoin minä emäntää. Kaivoin kuoppia patiolle, jotta se näkisi, missä laudat menevät. Niin se sai tietää, ettei kannata yrittää syvemmälle. Muutoin se olisi särkenyt patiomme.

Toisella kerralla ei ollut oven edessä niin paljon. Emäntä harmitteli hieman, kun sen unelma pitää koko patio vähälumisena ei toteudu. Niin paljon sitä lunta katolta tuli.

Aikoo see jatkaa lumien lapioimista takapihalla. Näin kun seuraavat lumet tippuvat, ne eivät valu kaikki oven eteen. Se saa oven sen verran auki, että päästään ulos. Näin se varmistaa, että minä en karkaa. Etupihan puolella alkaa olla jo houkutuksia.

Emäntä yritti tuoda tähän kuvia, mutta herra tai rouva Google, mikä lie, ei antanut. Kuvat eivät siirtyneet puhelimesta tietokoneelle.

Emäntä lähetti viestin Jarille, yhden siskonsa pojalle, joka osaa nämä asiat. Huomenna ne puhuvat puhelimessa, mitä voi tehdä. Vai voiko tehdä mitään? Jos vaikka pilvi(palvelu) on kaapannut ne kuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti