sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Hullu, sairas, välinpitämätön vai mitä?

Donald Trumpin presidenttikausi päättyy vajaan kahden kuukauden kuluttua. Onneksi. Uusi presidentti Joe Biden astuu virkaansa 20.1.2021.

Olen kovasti ihmetellyt ja miettinyt Trumpin käyttäytymistä. Hän toiminut erittäin vastuuttomasti ja omavaltaisesti koko virkakautensa ajan demokratiaa halveksuen. Hän on vaurioittanut, ja vaurioittaa edelleen, Yhdysvaltoja, sen kansalaisia ja kansaivälisiä suhteita.

En muista "törmänneeni" Trumpiin ennen hänen presidenttiyttään. Hänen virkakautensa aikana olen lukenut  aika paljon siitä, että "aiemmassa elämässään" "tv-tähtenä" hän olisi ollut samanlainen tökerö pöyhkeilijä kuin nyt.

Onko Donald Trump hullu, sairas, välinpitämätön vai mitä? Onko hänen persoonallisuutensa jotenkin häiriintynyt? En osaa sanoa. Eikä ainakaan hänen mahdolliset sairautensa ja persoonallisuuden häiriintynet piirteensä selviä, koska kaikki hänen lääkärinsä antavat vain myönteisiä lausuntoja. Luulen, että eivät uskalla muuta lausua.

Huolestuttavaa on, että hän on onnistunut saamaan lähipiirinsä käyttäytymään samalla tavoin. Onko hän sairastuttanut lähipiirinsä? En osaa vastata. Olen huolissani hänen nuorimmasta pojastaan, jolla olisi vielä mahdollisuuksia terveeseen elämään.

Onneksi iso osa hänen hallinnostaan on ymmärtänyt, että vallan vaihdos on väistämättä edessä, ja on ryhtynyt asianmukaisiin toimiin. 

Monet konservatiiveista myös ymmärtävät tämän. Äänten uudelleen laskijat eivät ole taipuneet Trumpin painostukseen. 

Donald Trump saa häipyä vallasta! Kauan eläköön demokratia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti