lauantai 25. huhtikuuta 2020

MarjaTerttu

Marjat ova hyviä, niin syötävinä kuin ihmisinä. Kun marjat kasvavat tertuissa, niin olo tuntuu rikkaalta - näitä on paljon yhdessä. Ja luohan yhdessäolo turvaa. Jos on monta yhtä hyvää Marjaa kuin yksi, niin sitten on hyvä olla. On turvallista.

Tertut, joissa on marjoja, mitä hyvänsä, ovat hyviä. Ja niin ovat Tertutkin. Ainakin yksi Terttu. Se Terttu, josta nyt kirjoitan, on työpaikkamme kävelevä tietotoimisto. Jos pitää selvittää mitä tahansa, kannattaa aivan ensimmäisenä kääntyä Tertun puoleen.

Hän on erittäin ammattitaitoinen. Hän tietää asiat jopa siltä ajalta, jolloin hän ei vielä ollut näissä hommissa. Näin minusta ainakin tuntuu. Kun tämä pitkä nainen kävelee käytävällä vastaan ja minä kysyn jotain tarpeellista tai tarpeetonta, niin aivan pysähtymättä Terttu antaa vastauksen ja jatkaa matkaa.

No ei nyt sentään näin tylysti. Halusin tällä kertoa, että Terttu ei tarvitse välttämättä tietokirjoja tai arkistoja voidakseen vastata kysymyksiimme. Se on hyvä, sillä se tuo tehokkuutta kaikkien työskentelyyn. Ei tarvitse käyttää kallista työaikaa spekulointiin. Ja Työnantaja kiittää!

Ei Terttu ole pelkkä tietotoimisto. Hän on välillä niin hulvattoman hauska, että naurattaa niin, että kadoksissa olevat vatsalihaksetkin kipeytyvät. Siis minulla ne ovat kadoksissa, eivät Tertulla.

Marja on vankka tuki, kuin kallio. Kun aloitin nykyisissä töissäni toukokuussa 2012, niin Marja oli jo konkari, vaikka onkin minua nuorempi. Sisältä arkana ja epävarmana, ja silloin vielä epäpätevänä, aloin astella tätä työpolkua opetellen peruskäytäntöjä. Marjan osaaminen teki vaikutuksen. Hän oli ja on edelleen turvallinen työpari. Kun toiselle tulee hetki, ettei tiedä, mitä sanoa, miten toimia, Marja ottaa ohjat käsiin.

Marja on mehevän herkullinen luonteeltaan. Näyttää hyvin rauhalliselta ja tasaiselta, mutta sielussa kuplii. Kun tällä naisella ilo lähtee irti, niin se lähtee kunnolla. Hän on ohjannut minut pioneeriksi kohti Vastuutonta Vanhuutta. Jäänhän ensimmäisenä pois työelämästä. Olemme oikeutettuja Vastuuttomaan Vanhuuteen, koska työmme tässä ja nyt on sitä, että vastuutamme muita ihmisiä toimimaan vastuullisesti.

Marja kestää hyvin toisten härnäystä. Kun hänen miehensä vielä oli töissä samassa rakennuksessa kanssamme, niin Marja välillä "katosi". Ei usein eikä pitkäksi aikaa. Kun hän sitten hymyilevänä palasi kahvihuoneeseen, niin kiusoittelimme, että taisit käydä pussailemassa miehesi kanssa. Marja löi heti löylyä lisää kiukaalle.

Korona on erottanut heidät minusta. Olemme eri aikaan toimistolla töissä, joten emme näe laisinkaan. Kun korona pakenee, otan kaiken irti näistä työkavereista. Tosin Tertun kohdalla en ehkä ennätä, kun hän siirtyy toiseen tiimiin, jonka "koti" on toisella puolella kaupunkia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti