maanantai 20. huhtikuuta 2020

Luottaako presidenttimme...?

Viikonloppuna jäin miettimään presidenttimme Sauli Niinistön sanomisia - ihan vain lehtitietoihin perustuen. Hän on ottanut kantaa moniin sisäpoliittisiin kysymyksiin, vaikka hän on nimenomaan ulkopolitiikan johtaja - ainakin viime kädessä.

Miksi Niinistö on ollut aktiivinen sisäpolitiikan asioissa? Onko hänestä tullut vanhus, joka ei pysty pitämään näppejään erossa asioista, jotka eivät itse asiassa kuulu hänelle?

Luottaako presidenttimme (nuoriin) naisiin? Nykyinen hallitus on viiden eri-ikäisen naisen johtama, suurimmaksi osaksi.

Luottaako Sauli Niinistö esimerkiki pääministeri Sanna Mariniin? Toivottavasti kyllä. Marin on selkeäsanainen ja päämäärätietoinen. Osaava. Siitäkin huolimatta, että puutteita on. Kokonaisuutena Marinin hallitus on onnistunut. Valtionvarainministeriä lukuun ottamatta. Hän on osoittautunut heikoksi.

Taannoinen haastattelu Yle TV 1:ssä osoitti, että ilman Marinia Kulmuni ei pystyisi vastaamaan asioihin. Tämä näkyi myös jo heti, kun uusi hallitus muodostettiin. Anova, pyytävä katse katse kohti Sanna Marinia kertoi, osoitti, että Katri Kulmuni ei ole tehtäviensä tasolla. Valitettavasti, kuten presidentti Martti Ahtisaari sanoisi.

Mutta. Luottaako presidenttimme Sauli Niinistö (nuoriin) naisiin. Jos ei, niin olen huolestunut! Hänellä on nuorehko, 43-vuotias, vaimo Jenni Haukio. Fiksulta ja ajattelevalta vaikuttava nainen. Kokoomustaustastaan huolimatta. Anteeksi, jos loukkaan Kokoomuksen kannattajia.

Pääministeri Sanna Marin täyttää marraskuussa 35 vuotta. Vajaan kymmenen vuoden ikäero ei tuossa iässä ole yhtään mitään. Sanoo eläke-ikää lähestyvä Partsu.

Niin Haukiolla kuin Marinilla voi olla yhtä paljon järkeä päässä, ja älyä myös - vai pitäisikö kirjoittaa myäs? Ikäerosta huolimatta.

Arvoisa presidentti Niinistö, luota naisiin. Ja myös miehiin, kun he tekevät viisaita päätöksiä.

Partsu itärajan tuntumasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti