keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

e e e - se on huomenna torstaina 9.4.2020

Minua jännittää vietävästi. Huomenna on Se Suuri Päivä - e e e - elämäni ensimmäinen etätyöpäivä!

Onneksi pääsiäisen vuoksi tälle viikolle osuu vain yksi etätyöpäivä. Näin pääsen harjoittelemaan tilannetta.

Aivan kylmiltäni minun ei tarvitse siirtyä etätyöpäiviin. Meidän oma, pieni seitsemän hengen tiimimme on kokoustanut koko alkuviikon aamuisin puoli yhdeksältä. Ne neljä, jotka tiimistämme ovat jo olleet nämä kolme päivää maanantaista keskiviikkoonn etätyössä, ovat antaneet kullanarvoisia neuvoja.

Valmistaudu aamuun ikään kuin lähtisit töihin. Käy jossakin, lenkillä tai muuta sellaista, mikä korvaa työmatkan. Säilytä päivärytmi. Muista pitää ruokatauot. Voit käydä ostamassa vaikkapa perhepitsan ja syödä sen yksin. Sillä pärjää pitkälle. Ja kannattaa pukeutua jo aamusta siten, että voi lähteä ihmisten ilmoille. Työhömme kun kuuluu myös kiireellisten asioiden hoito.

Nämä joka-aamuiset Teamsin avulla käytävät keskustelut antavat hyvän tunteen, että kuulut johonkin porukkaan. Saman hyvän tunteen tuovat vähittäiset ja satunnaiset tapaamiset työpaikalla niiden kanssa, jotka tekevät lähityötä samoina päivinä kuin minä.

Jo tällä ensimmäisellä etä/lähityöviikolla työyhteisön merkitys on noussut arvoon arvaamattomaan. En koskaan halua tehdä etätyötä, ellei siihen määrätä.

Kiitos hyvät, rakkaat, ihanat työkaverit! Olette korvaamattomia. Ja kun vielä oman tiimin kesken käymme leikkimielistä kisaa siitä, mikä ei kuulu joukkoon (eli mitä olemme ja mitä emme ole tehneet elämässämme - kymmenestä yksi ei kuulu joukkoon), tutustumme toisiimme ehkä hieman paremmin.


1 kommentti:

  1. Mukavaa ensimmäistä etätyöpäivää.
    Terveiset Ruunaalta.

    VastaaPoista