sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Onneksi on radio

Onneksi on radio. Televisio-ohjelmat alkavat olla pelkkää tyhmää viihdettä. Eli ei viihdettä laisinkaan.

En väitä etteikö olisi hyviä ohjelmia. On. Luonto-ohjelmat, uutiset, ajankohtaisohjelmat, jotkut hyvät sarjat. Eränkävijät on vienyt sydämeni. Äijä-koira koukuttaa, näin koiranomistajana. Onko se todella mukana tapahtumissa? Onko sillä tylsää? Dekkareista pitää mainita Hiljainen todistaja. Siinä on sitä jotakin.

Maikkarin laajasti mainostettu arkisin tuleva Viiden jälkeen, jolta odotin paljon, on pettymys. Ainakin sen perusteella, mitä olen pystynyt ja ennättänyt katsoa. Edes mainio Baba Lybeck ei asiaa pelasta. Silloin, kun Lybeck on ohjelmassa mukana.

Lauantait ovat katastrofi television suhteen. Silloin erityisesti olisi aikaa hyville ohjelmille. Iltayhdeksän jälkeen ykköseltä tulee Hyvät katsojat. Mihin tätä tarvitaan? Maikkarilta tulee Tuttu juttu. Mihin sitä tarvitaan?

Hyvältä viihteeltä odotan, että se tuo hyvää mieltä, antaa ajateltavaa. Edellä mainituista kumpikaan ei täytä vaatimustani. Tottakai olen katsonut kumpaakin, yhden jakson. Muutoinhan en voisi sanoa mielipidettäni niistä.

Illan pelastaa Ylen Teema & Fem, tosin myöhemmin illalla - yleensä.


Onneksi on radio! Se on pelastanut monta hetkeä, kun on kaivannut muutakin kuin siivoamista, pyykinpesua, koiran ulkoilutusta. Tai kotitöiden oheen jotain mukavaa.

Viikonloppuna on Yle 1 -kanavalla hyviä asiaohjelmia, klassista musiikkia (Klassista kahteen, Riston valinta). On kuunnelmia. Viikolla keskiviikkoisin Aristoteleen kantapää saa sykähtämään. Miten teräviä huomioita kielestämme. Rangaistukset huonosta kielenkäytöstä ja huonoista vertauskuvista ovat riemastuttavia.

Maanantaisin viiden jälkeen tulee Pasi Hiihtolan Euroopan valot ja perjantaisin, myös viiden jälkeen, Harri Tuomisen Maailman musiikkia. Aina en ole varma, pidänkö ohjelmissa esitetystä musiikista, mutta on se kuitenkin erilaista kuin muutoin radiosta tulee. Jotenkin sykäyttää, ja avartaa maailmaa.

Radio Suomea / Yle Joensuuta en täysin tyrmää. Oman alueeni uutiset kiinnostavat. Sunnuntaisin aamukymmenen uutisten jälkeen Radio Suomessa alkaa Pekka Laineen Ihmemaa ja sitten yhdentoista uutisten jälkeen Susanna Vainiolan Pop-radio. Kannattaa kuunnella. Pekka Laine vaikuttaa olevan musiikin laaja-alainen tuntija. Monissa muissa kuin omassa ohjelmassaan hän on ollut mukana.

Nauttikaa radio-ohjelmista! Niiden parissa ei tarvitse olla sohvaperuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti