sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Olli Sorjonen asian ytimessä

Toimittaja Olli Sorjonen kirjoitti sanomalehti Karjalaisessa 20.10.2019 otsikolla Me suomalaiset olemme selkärangatonta sakkia. Hän osui asian ytimeen!

Olemme helposti vaatimassa sitä, tätä ja tuota. Mutta emme halua luopua mistään. Katsomme, että vain meillä oikeuksia. Vastuuta emme halua ottaa.

Samalla riemastuttavaa ja surullista on Sorjosen maininta meistä nykyajan ihmisistä: "... me nykyajan isänmaalliset emme ole valmiita uhraamaan edes lenkkimakkaran pätkää, vaikka Suomen kansallisvaltion lisäksi uhattuna on koko maapallon hengissä selviäminen." Raastavan totta!

Pohjoiskarjalainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoitti "vastineensa" samaisessa lehdessä 24.10.2019. Yhdistyneiden kansakuntien vuosipäivänä. Antikainen ei selvästikään ymmärtänyt Sorjosen kirjoituksen ydintä.

Sorjonen ja "sorjoset" eivät sylje edellisten polvien päälle. Kyse on ihmisten, muidenkin kuin itsemme, kunnioituksesta, jonka monet meistä nykypolven edustajista on unohtanut. Antikainen ja perussuomalaiset kunnioittavat kantasuomalaisia. Me ensin, muut sitten, jos mukaan mahtuvat. Näin minä perussuomalaisten viestin tulkitsen.

Häpeän sinua, Sanna Antikainen! En pelkästään Olli Sorjosen kirjoitukseen antamasi viestin vaan myös monien muiden kirjoitustesi perusteella.

Pakko palata vielä toimittaja Olli Sorjosen kirjoittamiseen. Minua viehättää suuresti hän tapansa tuoda asioita esiin. Tarttua sopivan kärkevästi niihin. Hänellä on laaja tuntemus eri aloilta. Hänen kirjoitustyylinsä on sujuvaa, jouhevaa, yllättävää. Myös silloin, kun en ole hänen kanssaan samaa mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti