maanantai 17. kesäkuuta 2019

Iloa ja surua



Minulla ei ole minkään puolueen jäsenkirjaa, mutta kolmesta asiasta olen iloinen tämän hallituksen kokoonpanossa: ulkoministerinä Pekka Haavisto, opetusministerinä Li Andersson, ja ympäristö- ja ilmastoministerinä joensuulainnen Krista Mikkonen. Ja on neljäskin ilon aihe: Keskustan ilomantsilainen kansanedustaja Hannu Hoskonen ei ole ministeri. Hän ei näe metsää puilta.


Eikä iloa ilman surua. Surullista on, että Ruotsalainen Kansanpuolue sai jopa kaksi ministerin salkkua ja pakollisen ruotsin ylioppilaskirjoituksiin. Minulla ei ole mitään ruotsin kieltä vastaan. Pidän siitä ja opiskelen koko ajan. Mutta rajansa kaikella. Anteeksi oikeusministeri Anna-Maija Hendriksson. Ei millään pahalla.

Meinasi muuten unohtua, surua sekin. Oppositiopuolueen Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen (ent. SDP). Juhana on suurin suurimmista räksyttäjistä. Tuli ihan hiki katsoessani hänen esiintymistään eduskunnan täysistunnossa. Pelkäsin hänen saavan jonkinlaisen laagin, niin hän raivosi. Mies, joka esiintyy talousasiantuntijana, mutta ei taida nähdä talouden kokonaisuuksia. No, suutarilla itselläänkään ei aina ole niitä kenkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti