maanantai 17. kesäkuuta 2019

Hallitusta ja oppositiota


Valtio nimeltä Suomen Tasavalta on saanut jälleen uuden hallituksen. Onnea ja menestystä sille!

Onni ja menestys eivät ole aivan kaikkien toivoma tila. Oppositio ainakin tuntuu haluavan epäonnea. Se ei tosin ole uutta, sillä ainahan oppositio puolueista riippumatta toivoo hallituksen epäonnistuvan.

Hallituksella on kunnianhimoiset tavoitteet. Jos se onnistuu niissä, niin hienoa.

Oppositio väittää tavoitteiden rakennetun hiekan päälle. Monet minua paljon viisaammat ovat kumonneet opposition väitteet suurelta osin. Eikös se hiekkaperusta rakennettu jo edellisen hallituksen aikana? Sipilä, Orpo, Terho ja monet muut.

Oppositio on suorastaan raivoisasti räksyttänyt nykyhallituksen suunnitelmia korottaa haittaveroja. Opposition tehtävä onkin kritisoida hallitusta, mutta nyt tuntuu, että meininki on toinen, ei suomalainen. Ovatko rakkikoirat päässeet irti? Niin kuin oikein Ameriikoissa?

Jotenkin muistelen, että erityisesti Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli edellisen hallituksen aikana korottamassa juuri haittaveroja. Enhän vain muista väärin? Miksi nyt suunnankäännös?!

Pääministeri Antti Rinne myhäilee tyytyväisenä. Hän sai hallituksen kasaan suhteellisen nopeasti. Hallituksen tavoitteiden raameista on sovittu. Tarvitaan vielä "lihaa luiden ympärille" eli konkreettisia toimintatapoja tavoitteiden toteuttamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti