sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Jännittäviä aikoja

Keskustelin eilen erään ystäväni kanssa puhelimessa. Olimme molemmat samaa mieltä, että elämme nykyään jännittäviä aikoja. Siis koko Suomessa ja maailmalla. Tosin tätä mieltä olemme olleet jo usean vuoden ajan.

Kotikaupungissamme Joensuussa jännittävää on ainakin kaupunginjohtajan vaihtuminen. Kari Karjalainen jää eläkkeelle syksyllä. Uuden kaupunginjohtajan hausta päätetään pian kaupunginhallituksessa.

Tämä ystäväni nosti esiin veret seisauttavan ajatuksen. Hakeekohan Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen strategiajohtaja Ilkka Pirskanen sitä paikkaa?

Taivahan talikynttilät. Toivottavasti ei. Ja jos hakee, toivottavasti ei tule valituksi!

Jännitystä elämään tuovat eduskuntavaalit. Kolme puoluetta on melkein samoilla viivoilla. Mikä niistä voittaa? Toivottavasti ei persut, eikä kokoomuksenkaan voitto ole niin toivottava.

Keskustasta ei ole enää pelkoa. Ainakaan näillä näkymin. Jos demarit voittavat, voisivat tehdä parempia päätöksiä. Olla oikeasti vähäosaisten puolella eivätkä leikisti. Nyt hallitus on tehnyt päätöksiä, jotka tukevat tulonsiirtoja hyvätuloisille.

Maailmanlaajuisesti jännittävää on muun muassa Suomen Nato-jäsenyyden eteneminen. Itse en ole vielä varma, onko se meille hyväksi.

Turkki ja Unkari kyllä osaavat jarruttaa. Saa nähdä, miten Yhdysvallat pistää ne ruotuun. USA haluaa sekä Suomen että Ruotsin sotilasliittoon (jota välillä myös puolustusliitoksi kutsutaan). Olemmehan hyvä ja nöyrä kumppani.

Muutakin jännitystä on maailman politiikan tiimoilta. Siihen palaan vielä varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti