keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Silkkaa säästöä

Tulipa tänään säästettyä yli tuhat euroa. Auto vaati taas kerran remonttia, joka kävi ilmi viime viikon vuosihuollossa. Sovin remontista heti huollon jälkeen, koska ilman autoa en pärjää.

Kun sain tänään soiton remontin ajankohdasta, kerroin, että tässähän on kyse samasta asiasta kuin vajaa vuosi sitten. Kun työntekijä kävi läpi aiempaa remonttia koskevia tietoja, hän totesi, että samoista varaosista ja samasta ongelmasta on kyse. Ei mene maksua.

Jonkin ajan kuluttua hän soitti uudestaan ja totesi, että koska kyse on takuuvaraosista, he eivät voi teehdä asialle mitään. Automerkkini virallinen takuuhuoltosopimus oli tässä liikkeessä päättynyt vuodenvaihteessa. Neuvoi olemaan yhteydessä uuteen huoltofifrmaan.

Olin tiukkana. Minun suuntaani tämä auto- ja huoltamoliike oli velvollinen korjaamaan virheellisen työn. Jos teettäiisn työn toisessa yrityksessä, en saisi ehkä sijaisautoa veloituksetta käyttööni kuten olin sopimut tämä yrityksen kanssa.

Soittaja sanoi keskustelevansa huoltopäällikön kanssa. Soitti jonkin ajan kuluttua uudestaan. Yritys hoitaa takuukorjauksen omaan piikkiinsä. Sijaisautonkin saan veloituksetta,,. Jos on tarvetta eli eivät ennätä tehdä remonttia yhden työpäivän aikana, saan sijaisauton viikonlopun yli.

Tässä tuli säästöä firman arvion mukaan 1100,00 euroa. Ehkä tässä auttoi se, että olen ollut kyseisen yrityksen asiakkaana lähes 30 vuotta.

Lisää säästöä tuli tänään sähköyhtiöni viestin myötä. Sain tekstiviestin sähkön hinnan puolittamisesta huhti-toukokuuksi, niin euroja ropisi lisää omalle tililleni. Sähkön hinta on silloin 10 snt/kWh. Siirtohintaa en vielä tiedä. Toivottavasti ei nouse niin, että kaikki sähkön kulutuksesta tulevat säästöt menevät kohonneeseen siirtohintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti