keskiviikko 15. helmikuuta 2023

Kaapattu vai ei

Tiedotusvälineissä on laajalti uutisoitu, että elinkeinoministeri Mika Lintilän puhelimesta oli lähtenyt Sanna Marinia ja Matias Mäkystä pilkkaava WhatsApp-viesti. Lintilä on kiistänyt lähettäneensä sen itse.

Hän on arvellut, että hänen tilinsä oli kaapattu Afrikan matkan aikana. Viestin lähettämisen aikaan hän oli ollut syömässä ravintolassa Fortumin edunvalvonnasta vastaavan johtajan Esa Hyvärisen kanssa. Helsingin Sanomien (HS) mukaan Hyvärinen ei ollut nähnyt Lintilän "näpläävän puhelinta".

Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että eduskunnan turvallisuudesta vastaavat asinatuntijat eivät tutki tilin kohtaloa. Tehtävä on annettu ulkopuoliselle yksityiselle yritykselle, kirjoittaa HS. Tili oli "kaapattuna" vain muutaman tunnin ajan.

Monet tahot ovat arvioineet, että pelkästään tämä seikka osoittaa turvallisuusuhan olevan mitätön. Jos kyse olisi vakavasta asiasta, valtion omat turvallisuusasiantuntijat tutkisivat asian perinpohjin.

Huomenna torstaina pitäisi tulla tieto, oliko tili todellakin kaapattu. Olipa lopputulos mikä hyvänsä (Lintilä itse kirjoitti viestin, joku hänen läheisistään tai avustajistaan oli päässyt puhelimeen käsiksi tai tili oli kaapattu) niin tilanne on nolo - ministeri Lintilälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti