tiistai 21. helmikuuta 2023

Lakkovastaisuuden lietsontaako

Sanomalehti Karjalaisen pääkirjoitus 16.2.2023 käsitteli satamalakkoa. Kirjoituksessa todettiin: "Suomalaisilta ei heru tukea ja ymmärrystä tälle lakolle."

Pääkirjoituksessaan 21.2.2023 lehti jatkoi samaan malliin: ”Satamalakon jatkuminen syö suomalaisten mielissä vähäistäkin sympatiaa ahtaajille.”

Mistä nämä tiedot suomalaisten mielipiteestä? En ole huomannut ainuttakaan tutkimusta tai selvitystä, jossa oli selvitetty suomalaisten ajatuksia satamalakosta. En ole kuullut radiosta tai nähnyt televisiosta vastaavaa tietoa.

Jos sellainen tutkimus tai selvitys on tehty, toivon saavani linkin siihen. Kysyin sitä sähköpostitse lehden päätoimittajalta Pasi Koivumaalta ja toimituspäälliköltä Jyrki Utriaiselta, mutta en saanut vastausta.

Vaikka Karjalaisen pääkirjoitus on mielipidesivuilla, niin se on pääkirjoitus. Taustalta pitää löytyä faktatietoa. Paljolti tosiasioihin onkin viitattu. Suomalaisten ”mielipide” (laillisesta) lakosta on laadittu musta tuntuu -pohjalta.

Karjalaisen toimittajilla saa, ja mielellään pitää, olla omat mielipiteensä. Niistä voi kirjoittaa kolumneissa, jotka ovat selkeästi erillään tietopohjaisista jutuista. Näiden kahden pääkirjoituksen osalta minusta vaikuttaa, että lehden pyrkimyksenä on ohjata suomalaisten mielipidettä lakkoja vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti