torstai 23. syyskuuta 2021

Yhteys huipulle on paras vaihtoehto

Lyhyen elämäni aikana olen oppinut, että asioita kuntoon saattaakseen kannatta olla suoraan yhteydessä huipulle, organisaation korkeimpaan henkilöön. Se on paras vaihtoehto, vaikka melkein aina ensin yritän sieltä alempaa.

Yrityksissä tämä henkilö on toimitusjohtaja. Tänään jouduin soittamaan Puhas Oy:n toimitusjohtajalle, sillä asiani ei muuten selvinnyt.

Yritin selvittää mieltäni askarruttavat seikat ensin asiakaspalvelun kanssa. Aivan kaikki eivät selvinneet. Asiakaspalvelun henkilö joutui etsimään muualta pari juttua, joten hän soitti minulle takaisin. Ällistyin, kun huomasin puhelun tulevan 09-alkuisesta numerosta.

Soitto oli turha. Ei selvinnyt asiani. Pyysin asiakaspalvelupäällikön ja toimitusjohtajan nimet ja puhelinnumerot. En saanut. Henkilö kertoi, ettei hän saa antaa niitä. Jätin soittopyynnön päällikölle.

Kun tämä ei soittanut, googletin Puhaksen toimitusjohtajan. Yllätyksekseni netistä löytyivät kaikkien tarpeellisten työntekijöiden nimet ja yhteystiedot.

Toimitusjohtaja soitti minulle takaisin noin tunnin kuluttua, kun olin jättänyt hänen vastaajaansa soittopyynnön.

Selitin hänelle mieltäni painavat asiat Puhaksen toiminnassa. Hän otti palautteeni vastaan asiallisesti ja myönsi, että puutteita on. Esimerkiksi tämä 09-alkuinen numero aktivoituu silloin, kun Joensuun päässä on ruuhkaa. Toimitusjohtaja, tuttavallisemmin toimari, totesi, että nyt on jäänyt ostopalveluhenkilöstön perehdyttäminen vaillinaiseksi.

Ihmettelin myös Karjalaisessa tänään julkaistua uutista, että Enon hyötyjätepiste suljetaan ja liitoskuntien Pyhäselän ja Kiihtelysvaaran alueella kiertävän vaarallisen jätteen keräysauton toiminta on lopetettu.

Sain kunnollisen selityksen. Työntekijöiden työturvallisuus autossa ja kierrätyspisteessä ovat vaarantuneet. Hyvä peruste. Ja mahdollisuuksia jatkoon uuden kaluston voimin selvitetään.

Hyvä, kun sain yhteyden suoraan huipulle. Asiat selvisivät, eikä minun tarvitse kirjoittaa yleisönosastolle tiukkaa palautetta.

Asiakaspalvelua ei ole muuten kielletty kertomasta henkilöstön yhteystietoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti