perjantai 3. syyskuuta 2021

Vetovoimaa tuhoamalla

Kunnalliseen demokratiaan kuuluu kuulla asukkaita. Eilen torstaina Joensuun kapupunki järjesti tällaisen demokratian riemuvoiton Puronsuun luonnonpuiston kaavoitussuunnitelmiin liittyen Teamsin kautta.

Kaupungin edustajina läsnä olivat Päivi Mujunen, Juha Pasma ja Simo Vaskonen. Ja yhdestä puolueesta oli luottamushenkilöitä paikalla. Jos oli muita, niin se ei käynyt keskustelussa ilmi.

Kaupungin suunnitelmissa on rakentaa alueelle kerros- ja omakotitaloja. Rakentamisen tarkoituksena on lisätä kaupungin vetovoimaa. Siis lisätään vetovoimaa tuhoamalla ainutlaatuinen luonnonpuisto!

Tähän liittyen yksi osallistujista (en minä) kysyi, onko jo päätetty, keille tontit luovutetaan. Olihan Juha Pasma todennut Yle Joensuun haastattelussa 4.5.2021, että asunnot on tarkoitettu ”erityisammattilaisille kuten lääkäreille, sairaanhoitajille tai ammattitaitoisille, kokeneille kaavoittajille”

Ja mitäpä Pasma tähän? Totesi jollekin kuiskaten, että kaikkea sitä voi toisen ihmisen suuhun panna. Ei ehkä ollut tarkoitettu muiden kuultavaksi. Hän kielsi sanoneensa niin, vaikka kyseinen haastattelu löytyy edelleenkin Areenasta!

Osallistujat, asukkaat ja luonnonsuojeluliiton Savo-Karjalan edustaja, esittivät erittäin asiallisia kysymyksiä ja asiantuntevia näkemyksiä, luonnonpuiston säilyttämiseksi. Kaupungin edustajat kiertelivät ja kaartelivat, varsinaiset vastaukset jäivät vähiin.

Päivi Mujunen esitteli aluetta karttojen ja kuvien avulla. Kuviin oli osunut vain niitä kohtia, joissa puisto näytti ryteiköltä. Mujunen sanoi olevansa hameihminen joten alueella kulkeminen olisi vaikeaa. Mitä?!?!

Jos minä lähden luonnonpuistoon tai metsään, niin en pue ylleni hametta tai mekkoa enkä käytä korkokenkiä. Kunnon ulkoiluvaatteet siellä pitää olla.

Onko tarkoituksena tuhota Puronsuun luonnonpuisto siksi, jotta valitut joukot pääsisivät alueelle asumaan ja siellä voi liikkua hameeseen pukeutuneena?

Demokratian huipentuma oli Simo Vaskosen kommentti pyyntööni, että viranhaltijat veisivät tapaamisessa esiin nousseita ajatuksia luottamushenkilöille. Hän sanoi suunnilleen näin, että se ei ole tehtävämme. Teemme tästä Youtube-lähetyksen. Te voitte viestiä siitä päättäjille.

Minä onneton olen luullut, että henkilöt, jotka osallistuvat järjestäjätahon puolesta kuulemistilaisuuksiin, vievät kuulemiaan asioita päättäjille tiedoksi. Anteeksi, olen erehtynyt!

Minulle jäi kyseisestä kuulemistilaisuudesta käsitys, että se oli järjestetty muodon vuoksi, pakon vuoksi. Kaavoitusprosessissa ei selvästikään aiota ottaa huomioon kaupunkilaisten mielipiteitä.

Joensuun kaupugin vetovoimaa "lisätään" tuhoamalla unohtaen, että Suomessa asuvat hakeutuvat mieluummin maaseutumaisille tai muuten vihreille ja vehreille alueille asumaan, ei betoniviidakoihin. Aika on muuttunut, arvoisat kaupungin viranhaltijat ja luottamushenkilöt!

JK. Pistäydyin kyseisessä puistossa. Väite, että nykyisellään siellä on vaikeaa liikkua, ei pidä paikkaansa. Minä, jolle liikkuminen on välillä erittäin hankalaa, pääsin hyvin eteenpäin. Ihan siellä oli kunnon polkureittejä, joita pitkin tallustella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti