torstai 9. syyskuuta 2021

Kun Pirskanen henkilöstöä kuuli

Siun soten johto ja henkilöstö, etenkin lääkärit, ovat eri mieltä uuden potilastietojärjestelmän Asterin hankinnasta. Johto haluaa, jotta saa hienoja tilastoja. Muistattehan: valhe, emävalhe ja tilasto. Henkilöstö vastustaa, koska työaika menee ohjelman klikkailuun. Asakastyölle jää hävyttömän vähn aikaa.

Toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen oli viemässä jo kerran Asterin hankintapäätöstä kuntayhtymän hallituksen päätettäväksi. Viime sekunneilla hän veti hankinnan pois asialistalta. Hän selitti, että haluaa kuulla vielä henkilöstöä.

Jo siinä vaiheessa minua alkoi sekä pelottaa että naurattaa. Syynä oli sama juttu. Pirskasen henkilöstön kuulemiset kun satun tietämään. Yhtä tyhjän kanssa.

Lastensuojelussa työskennellessäni pyysimme Pirskasen tapaamaan meitä. Hän tuli mukanaan toimialuejohtaja ja palvelujohtaja. Käytännössä Pirskanen ja kaksi muuta johtajaa viittasivat kintaalla meidän huolillemme. Korvat olivat kuurot. Suhtautuminen ylimielistä.

Myöhemmin Siun sote järjesti ison tapaamisen Tikkamäen "Mekkaan" eli hallintorakennuksen M-talon auditoriossa. Kuulemisen aiheena Siun soten toimet huonon taloudellisen tilanteen ja riittämättömien henkilöresurssien vuoksi.

Tyylilleen uskollisena toimitusjohtaja Pirskanen selitteli, kierteli ja kaarteli. Vastauksia emme saaneet. "Kuulemisen" jälkeen meitä oli muutama, joiden korviin osui toimitusjohtajan hyvin halveksiva tokaisu työntekijöistä. Se ei ole julkaisukelpoinen.

Asterin tiimoilta henkilöstön kuuleminen kilpistyi yhteen tapaamiseen, jossa olivat eri työntekijäryhmien pääluottamumiehet. Heillä ei ollut kantaa asiaan. Vain JUKO oli esillä. Pääluottamusmies oli luovuttanut puheenvuoron käyttämisen lääkärille, joka on asiantuntija asiassa.

Tämän "kuulemisen" perusteella Pirskanen vei asian pikaisesti uudelleen hallitukselle, joka tekikin hankintapäätöksen äänestyksen jälkeen. Pirskanen "kuuli" pääluottamusmiehiä, joilla ei ole mitään tietoa Asterista ja jotka eivät edes käyttäisi sitä, ja jätti kuulematta asiaan perehtyneen lääkärin.

Onnitteluni Ilkka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti