maanantai 6. syyskuuta 2021

Puhelinta ostamassa

Olipa mielenkiintoinen aloitus tälle viikolle. Menin ostamaan uutta älypuhelinta, koska vanha älypuhelimeni alkoi toimia älyttömästi. Se lähetteli yhtä ja samaa viestiä 5, 7, 13 kertaa. Ja muuttui se myös älykkäämmäksi kuin olikaan: muodosti itsestään ryhmän, joka näkyi yhdellä vastaanottajalla. Minulla ja muilla vastaanottajilla ei.

Siis, menin tänään Elisan myymälään selkeästi mielessäni, mikä puhelin matkaani lähtee. Olin selaillut nettiä ja keskustellut it-alalla työskentelevän sukulaiseni kanssa.

Kun vuoroni tuli, kerroin (nuorelle) (miesoletetulle) myyjälle, haluamani puhelimen tiedot. Ei ollut liikkeessä sitä puhelinta. Ei ollut sitä vähän vanhempaakaan mallia

Myyjä tarjosi uudempaa. Kyselin hintaa ja alennusta, jonka voisin saada pitkäaikaisena asiakkaana. Hän halusi tarjota minulle pakettia: päivitetään 4G-liittymäni 5G-liittymäksi, niin hän voisi tehdä kokonaistarjouksen.

Minua rupesi naurattamaan. Hyvä jos kotikylällä, joka on itse asiassa taajama, on 4G-yhteys! Melko usein yhteys on vain H+-tasoa.

Tähänkös asiantuntija totesi, että H+ on sama kuin 4G. Menin sanattomaksi. Eikö se tiedä! Tarkistin äsken Elisan nettisivuilta liittymien nopeudet. H+ ei ole sama kuin 4G.

Päätin lopulta ostaa uuden, hienon puhelimen. Niitä oli vain yksi kappale tässä liikkeessä. Kyselin irtokuoria. Ei ollut tälle puhelinmallille, koska oli sen verran uusi. Vanhemman mallin kuori kävi tähän.

Pyysin myyjää siirtämään vanhasta puhelimestani tiedot uuteen puhelimeen. Eihän se käynyt. Pitää varata aika Oma gurulle, jonka palvelut ovat maksullisia. Arviohinta on sata euroa. Sain ajan keskiviikolle, koska huomenna tiistaina ei ole asiaa kaupunkiin. Yhdistelen asiointikäyntejäni. Onhan edestakainen matka noin 75 kilometriä.

Jos olisin tiennyt kaiken tämän byrokratian, niin olisin kylmästi ostanut puhelimen nettikaupasta - sen vanhemman mallin - ja sitten vasta varannut ajan Oma gurulle, joka ei kovin omalta tunnu.

Ajattelin, että yksi tie, kaksi asiaa, ja suuntasin suoraan liikkeeseen. Ei toiminut.

JK. Anteeksi, kun osoitan selkeästi myyjän mahdollisen sukupuolen ja iän. Minulle tuli vahva käsitys, että nuori mies luuli minun, vanhemman naisihmisen, joka oli varmaan maalta, olevan täysin tietämätön älypuhelimista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti