lauantai 20. maaliskuuta 2021

Vastaukset Arvaa totuus ja valhe

Lupaukseni mukaisesti julkaisen tässä Arvaa totuus ja valhe -visan ensimmäisen osan vastaukset. Ne ovat samassa järjestyksessä kuin niitä väitin.

1. Armeijan miehet ottivat minut kiinni ulkoillessani.

Tämä pitää paikkansa. Elokuun lopussa, syyskuun alussa 1996 vietin ensimmäisiä opiskelijapäiviäni Kiovassa, Ukrainassa, siis silloisessa Neuvostoliitossa. Olin kolmen kurssikaverini kanssa ulkoilemassa läheisessä omenapuutarhassa. Jossain vaiheessa jouduimme armeijan kasarmin alueelle (välissä ollut piikkilanka-aita oli painunut maan sisään). Aikamme kuljettuamme edestämme kuului venäjäksi "Seis!". Sitten yksi pysäyttäjistä soitti päämajaan ja ilmoitti neljän vakoojan olevan alueella. Pian kuului raskaita juoksuaskeleita ja neljä aseistettua miestä saapui paikalle. Meidät, nuoret naiset nähdessään, he laskivat aseensa ja pyysivät seuraamaan heitä. Päämajassa kerroimme, miten olimme joutuneet kasarmialueelle. Pian meidät vapautettiin ja päästettiin pääportista ulos.

2. Olen hiihtänyt Lapissa 100 kilometriä viidessä päivässä.

Tämä ei pidä paikkaansa. Olen kyllä vaeltanut 100 km Lapissa Hetasta Ounastunturille viidessä päivässä, mutta en hiihtänyt. Olin Lapin vaelluksella siinä 40-vuotiaana ystäväpariskunnan ja heidän koiriensa ja oman koirani kanssa.Ystäväparikunnan mies suunnitteli reitin niin, että me naisetkin jaksoimme sen vaeltaa.

3. Poliisi käski minut poliisiautoon, kun kävelin kevyenliikenteen väylää.

Tämä väittämä pitää paikkansa. Kerran 1980-luvun lopulla kävelin kevyenliikenteen väylää työpaikaltani kohti  linja-autopysäkkiä. Pian takaapäin saapui poliisiauto. Toinen poliiseista huusi, että Partsu (käytti tosin sukunimeäni) kyytiin. Kuuliaisena kansalaisena ylitin tien ensimmäisestä laillisesta kohdasta ja nousin autoon. Kyytiin käskijä oli seinänaapurini. Hän yhdessä työparinsa kanssa tarjosi minulle kyydin kaupungin keskustaan, josta pääsin jatkamaan linja-autolla kotiini. Kyllä muuten ihmiset katselivat pysäkillä, kun poistuin poliisiautosta. Varmaan jokin rikollinen.

Seuraavan Arvaa totuus ja valhe -osion julkaisen ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti