maanantai 29. kesäkuuta 2020

Nopea ja maukas kesäinen salaatti

Luin jostakin varhaiskaalin käytöstä. Siitä innostuneena ostin ja kokeilin, miten toimii.

Tälle maanantaipäivälle tein salaatin, jonka pohjana oli silputtu varhaiskaali. Joukkoon kuutioin avomaankurkkua, paprikaa, tomaattia. Leikkelin persiljaa ja ruohosipulia. Päälle päätteeksi lisäsin vielä (feta)salaattikuutoita jonkin verran, kun niitä sattui olemaan jäljellä. Valmiita salaattikastikkeita tai öljyjä en käyttänyt, jotta ainesten maku tuntuisi suussa.

Palan painikkeeksi keitin uusia perunoita, jotka söin, tietenkin, kasvisrasvalevitteen kera. Voi olisi ollut parempi vaihtoehto, mutta sitä minulla ei ollut. Ihan korkean kolesterolin pelossa. ;) Tosin en ole täysin kieltäytynyt voin käytöstä - voi on aina voita!

Huomiseksi tiistaiksi tein muutoin samaa salaattia, mutta lisäsin pilkottua graavilohta. Sitäkin kun oli jäljellä vähän ja se piti saada syötyä ennen viimeistä käyttöpäivää. Ja niin, vielä raejuustoa.

Palanpainikkeeksi otin pakastimesta sulamaan siskoni tekemiä riisipiirakoita. Eiköhän nälkä pysy poissa, ja työpäivä suju.

Salaatin määrästä tietysti riippuu, tarvitaanko muuta palanpainikkeeksi. Isompi määrä salaattia riittänee ilman mitään muuta lisuketta. Varsinkin, jos salaatista itsestään tekee ruokaisamman.

Salaatista jokainen voi tehdä eri vaihtoehtoja. Siihen voi panna oliiveja, Chorizo-makkaraa, kanaa, muutakin kalaa kuin graavilohta, salaattijuuston lisäksi tai vaihtoehtona muitakin juustoja. Vain mielikuvitus on rajana.

Suolaisia aineksia, suolaa ja mausteita jokainen voi tietysti käyttää oman mieltymyksensä mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti