tiistai 16. kesäkuuta 2020

No jopas nyt jotakin!

Tänään tiistaina 16.6.2020 ärsyyntymiseni nousi aikamoisiin sfääreihin. Aiemmin minulle tuli Helsingin Sanomat paperisena versiona päivittäin, sitten muutoin diginä, mutta perjantaista sunnuntaihin myös paperisena. Kun sitten aloin vieläkin säästää, lopetin perjantain paperilehden.

Olen ryhtynyt sopeuttamaan menojani vajaan vuoden kuluttua alkaviin eläkepäiviin. Eläkkeellähän tulot eivät kasva, vaan putoavat rajusti palkkaan verrattuna. Näin ollen jokin aika sitten muutin Hesarin tilauksen kokonaan digitaaliseksi. Se on minimi, ellen sitten näe nälkää ja siksi joudu luopumaan kokonaan tilauksesta.

Ensin meni hyvin. Aamuisin tihrustelin lehteä kännykästäni. Kun joskus viime viikolla muutin käyttäjätunnukseni, alkoivat ongelmat - viikonloppuna. Lehti ei päivittynyt. Aina oli vain vanha lehti ja vanhat uutiset. Tuusulastakin kolme samaa juttua ollut kohta koko koronakauden ajan.

Tänään aamulla ärsytyskynnys meni yli. Avasin tietokoneen, jotta löydän Hesarin asiakaspalvelun puhelinnumeron helpoiten. Ja sitten soittamaan. Ne tavalliset, jos haluat sitä, paina tätä, jos tuota, paina sitä.

Loptulta minulle vastattiin. Itse asiassa ihna kohtuuajassa.

Aloitin vuodatukseni. Valitin, kun lehti ei päivity. Asiakaspalvelun työntekijä tarkisti minulta käyttäjätunnukseni. Se näkyi järjestelmässä oikein. Olin todella vihainen. Silti vanha lehti!

Yhtäkkiä katseeni jähmettyi tietokoneen ruudulle. Mitä ihmettä!?! Tietokonekaan ei päivity. Ruudun oikeassa alareunassa on sama päivämäärä kuin Hesarin mobiilisovelluksen viimeisimmässä lehdessä.

Puhisin, että on se kummaaaaaa... Puheeni alkoi hidastua. Tuijotin, tuijotin. Tajusin, että tietokoneessani oli päivämäärä 16.6.2020, ja uusin digi-Hesari oli samalta päivältä.

Sanoin kiireesti, että palaan asiaan, jos ongelma vielä jatkuu.

Olisin voinut vaipua maan alle häpeästä. Lehti päivittyi kuten pitikin. Minulla oli ajantaju mennyt sekaisin näin lomahelteellä. Tänään ON 16.6.2020, ei 23.6.2020.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti