maanantai 29. kesäkuuta 2020

Häpeällistä

Häpeällistä, sanon minä. Niin sanoi Perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansanedustaja Jussi Halla-ahokin. Tosin aivan eri syistä, kuitenkin samaan asiaan liittyen.

Halla-ahosta oli häpeällistä, että eduskunnssa edes käsiteltiin edustaja Juha Mäenpään syytesuojan murtamista. Halla-ahosta oli ilmeisesti ihan oikein, että Mäenpää vertasi turvapaikanhakijoita vieraslajeihin. Eli Halla-ahon mielestä turvapaikanhakijat ovat vieraslajeja!?

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen olisi halunnut viedä Mäenpään puheet rikosoikeudelliseen käsittelyyn. Hänen mukaansa kyse oli selvästi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Jos joku "tavis" olisi moista suustaan päästänyt, niin nakki olisi napsahtanut. Käräjille oitis!

Minusta häpeällistä tässä on se, että Juha Mäenpää edes puhui moisia. Tosin sitä ei ehkä pitäisi ihmetella, kun kyse on "persusta".

Häpeällistä on myös se, että Halla-aho sanoi olevan häpeällistä, että Mäenpään syytesuojan murtaminen tuotiin eduskuntaan. Voi Jussi, Jussi. Tuo kertoo sinusta kaiken olennaisen.

Minusta häpeällistä on myös se, että perussuomalaisten lisäksi monet muiden puolueiden kansanedustajat äänestivät syytesuojan murtamista vastaan. Kannattavatko he todella rikollisia puheita?

Valitettavasti omasta maakunnastanikin löytyi tällainen. Ilomantsilainen Keskustan edustaja Hannu Hoskonen. Jostain syystä ei yllättänyt. Onhan hän "kunnostautunut" monessa muussakin älyttömässä asiassa.

Maakunnan persuedustajat Sanna Antikainen ja Jussi Wihonen (sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä, ei naista suosien) toimivat kuten kunnon persun kuuluukin - äänestivät syytesuojan murtamista vastaan.

Mahtoivatko edes ymmärtää, mitä Mäenpää sanoi, vaikkei häntä nyt päästäkään syyttämään?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti