perjantai 8. syyskuuta 2023

Tunnustan, olen suurkuluttaja

Tunnustan näin julkisesti olevani suurkuluttaja. Onneksi kyse ei kuitenkaan ole alkoholista eikä muista huumaavista aineista, vaan aivan muista asioista.

Ensinnäkin kulutan runsaasti radio-ohjelmia. Yle Radio 1 on ehdoton suosikkini. Nyt kesän kääntyessä pikkuhiljaa syksyyn pääsee seuraamaan uusia ohjelmia, ei vain uusintoja.

Arkupäiväni Ylen seurassa alkavat aamulla kahdeksalta: uutiset ja Ykkösaamu. Siitä se jatkuu yhteentoista. Iltapäivästä kolmen uutisten jälkeen lähetetään Kullttuuriykkönen. Suosittelen. Joka arkipäivä eri aiheet, eri juontajat ja eri panelistit. Poikkeuksia päivissäni on myös, koska välillä pitää tehdä muutakin.

Haluaisin kuunnella myös Radio Suomea, mutta Yle on pyyhkinyt Pohjois-Karjalan Suomen kartalta lähes täysin. (Valtakunnalliset lähetykset ovat suurelta osin Ykkösaamun aiheiden tointoja.) Ei ole maakuntaradiota vaan on Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueradio, jota myös Itä-Suomen radioksi kutsutaan. Mitä mieltä muut itäsuomalaiset mahtanevat olla tästä nimestä? Näillä radioaalloilla Kuopion toimitus, sinänsä ammattitaitoista väkeä, jyllää. Pohjois-Karjala takaisin Ylen Suomi-kartalle!

Olen myös sudokujen suurkuluttaja. Ennen ostin lehtiä, mutta se toiminta kävi kukkaron päälle. Alettuani tilata digi-Hesaria löysin sudokut uudelleen. Joka päivä uusi. Lopulta myös Karjalaisen maanantaiset digilehden sudokut alkoivat toimia. Tarvittiin vain muutama kysely lehteen ja neuvo, kysykää Hesarista.

Tällä viikolla huomasin etsiä netistä sudokuja. Löytyihän niitä. Aloitin yhdestä: helppo, vaikea ja erittäin vaikea. Sain ratkaistua. Pitää etsiä muitakin kuin tuo yksi osoite, jotta löytyisi enemmän haastetta. Tällaisen suurkuluttajan on hienoa olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti