tiistai 12. syyskuuta 2023

Rasismista ja syrjinnästä puhumista jatkettava

Karjalaisen tekstiviestipalstalla on kirjoiteltu, että rasismista puhumisen pitää loppua. Hallituksen pitäisi kirjoittajien mielestä ryhtyä työhön oikeasti.

Vaikeneminen on väärä ratkaisu. Rasismista ja syrjinnästä puhumista on jatkettava. Niissä on kyse ihmisarvon loukkaamisesta, väheksymisestä ja halventamisesta. Ihmisarvo on elämän perusta.

Niin kauan kuin kaikki hallituspuolueet eivät oikeasti irtisanoudu rasismista ja syrjinnästä, niin hallituksen ”oikeasti työskentely” rakentuu pettävälle hiekalle.

Perussuomalaiset ministerit Purra ja Rydman eivät ole osoittaneet isrtisanoutumistaan riittävällä tavalla. Oikea tapa olisi ollut hallituksesta eroaminen.

Saman puolueen rivikansanedustajat jatkavat rasistista ja syrjivää kirjoitteluaan ja puhumistaan hallituksen tiedonannosta huolimatta. Pohjoiskarjalainen Sanna Antikainen kirjoitti viimeisimmäksi fasebookissa halventavasti transsukupuolisista 10.9.

Häneltä rasistinen ja syrjivä kirjoitus ei ollut ensimmäinen eikä varmaan viimeinen. Myös monet Antikaista peukuttavat ihmiset kirjoittavat hävyttömän rasistisesti. Yhdestä jouduin tekemään ilmoituksen poliisille, kun mukana oli tappouhkauksia. Asia on nyt esitutkinnassa.

Meillä ei ole varaa lopettaa puhumista rasismista ja syrjinnästä. Muutoin olemme pian tilanteessa, että niiden kannattajat ryhtyvät sanoista tekoihin. Syntyy väkivaltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti