sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Kuin sylkisit päin naamaa

Pääministeri Petteri Orpo, hallitusohjemasi, puheesi, viestisi ovat kuin sylkisit pän naamaa, pieni- ja keskituloisille, etenkin vähävaraisille ja heikoiten pärjääville. Tekstini on tiukkaa ja se sisältää kysymyksiä, joihin odotan sinun vastaavan. Sinä pääministerinä olet velvollinen vastaamaan, sillä sinut rinnastetaan viranhaltijoihin tämän(kin) velvollisuuden osalta. Olen selvittänyt asian oikeiuskanslerilta viime hallituskaudella Kun kysymykset ovat selkeitä ja asiallisia, ministerin ja kansanedustajan on vastattava kohtuullisessa ajassa (noin kaksi viikkoa).
 
Sinulla ei selvästikään ole hajuakaan, ei pienintä käsitystäkään siitä, miten vaikeissa oloissa ihmiset elävät. Liian moni joutuu päättämään, ostanko ruokaa vai lääkkeitä, maksanko vuokran vai hankinko lapsilleni välttämättömiä kuten vaatteita. Sinusta työttömät ovat itse syyllisiä tilanteeseensa ja ovat laiskoja. Sinusta työkyvyttömienkin pitäisi mennä töihin, vaikka he eivät kykene tekemään työtä. Nyt olet viemässä ihimislltä elämän arvon, mahdollisuuden elää edes välttävästi elämisen arvoista elämää. Aiot lisätä lapsiköyhyyttä. Sinulle lapset tuntuvat olevan pelinappuloita. Vaikuttaa, että haluat rangaista köyhiä, mistä, sitä ei tietäne kukaan muu kuin sinä.
 
Kaiken tämän touhuamisen lomassa sinä flirttailet rasistisia ja syrjiviä kirjoituksia ja puheita viljelevien persujen kanssa. Väität Purran ja Rydmanin pyytäneen anteeksi ja katuneen. Eivät ole! Purra "unohti" "anteeksipyynnössään" vuoden 2019 kirjoituksensa. Rydman ei ole takapuoltaan nostanut, jotta kävelisi ihmisten eteen pyytämään anteeksi. Väität, että nyt asia on kunnossa, kun hallitus on hyväksynyt tiedonannon yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi.Ei ole. Persut jatkavat puheitaan ja kirjoituksiaan kuin mitään tiedonantoa ei olisikaan. Kansanedustajat kirjoittavat törkeän syrjivästi. Käypä katsomassa esimerkiksi edustaja Sanna Antikaisen kirjoitus päivä, kaksi sitten. Purra totesi jonkin tiedotustilaisuuden yhteydessä, että ei hän "näissä merkeissä" käytä sellaista kieltä. Hän esiintyi siinä ministerinä. Onko sinusta oikein, että ministeri puhuu rasistisesti jossain muualla?
 
Haluat, että ihmiset tekevät töitä. Niin hekin haluavat, kun vain saisivat niitä. En ymmärrä, miten kuvittelet suunnitelmissa olevien leikkausten tuovan työpaikkoja ja ihimisä niihin töihin. Sinusta on hyvä, että tekee vaikka osa-aikaista työtä. Olisihan se, mutta kun siitä saatavalla palkalla ei elä ilman soviteltua päivärahaa. Ja sen päivärahan sinä olet viemässä pois. Miten työttömyyyskorvauksen leikkaaminen synnyttää työpaikkoja ihmisille?
 
Vastaa minulle esittämiini kysymyksiin. Vastaus ei voi olla, että ihmiset eivät halua töihin.
 
Miksi sinä suostut persujen johdolla käperryttämään Suomea? Miksi sinä et kuuntele tässä asiassa työnantajia? Työperäinen maahanmuutto on tarpeen, mutta se ei saa tarkoittaa halpatyövoimaa, vaan asianmukaista, työehtosopimusten mukaista palkkaa maahanmuuttajillekin.
 
Puhut usein kokonaisvaltaisesta näkemyksestä. Ei sinulla ole selaista. Sinä näet asiat kapeasti hyvätuloisten kannalta, työnantajien kannalta. Et sinä näe asioita heikommin toimeentulevien, sairaiden, lasten ja niiden työssäkäyvine kannalta, jotka tekevät töitä paljon, mutta saavat huonoa palkkaa. Et näe asioita niiden työtätekevien kannalta, jotka eivät elä palkallaan. Et näe asioita pientä eläkettä saavien kannalta.
 
Petteri Orpo, lupaan olla sanojeni takana hamaan tulevaisuuteen. Lupaan, että en pyydä anteeksi kirjoitustani.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti