perjantai 22. syyskuuta 2023

Petteriikka ja takiaiset

Petteriikka ja takiaiset (nimi lainattu sanomalehti Karjalaisen tekstiviestipalstalta 21.9.2023) saivat keväällä 2023 luotsattavakseen Suomi-nimisen maan, jota laivaksikin nykyään kutsutaan. Petteri on laivan kapteeni. Vai onko sittenkään? Pyrkiikö perämies Riikka sittenkin varakapteenin paikalta kapteenin paikalle?

Mitä tekevät Anna-Maja ja Sari? Ovat onnellisia ministereinä, hinnalla millä hyvässä. Roikuttava on takiaisen lailla. Joskus he haluaisivat sanoa jotakin, mutta varovainen vilkaisu kapteeniin ja perämieheen muuttaa sanat toisiksi. Ainakaan perämiehen tontin asioista ei uskalla sanoa mitään.

Muuten heillä menee yhdessä loistavasti, ainakin sellainen kuva annetaan. Kilpakehujaisia pidetään lähes jokaisessa tiedotustilaisuudessa. Etenkin kapteeni kehuu perämiestä, joka on tainnut ennenkin laatia valtion budjetteja. Vai pitäisikö kehut suunnata valtiovarainministeriön viranhaltijoille?

Mikä onkaan Suomi-laivan suunta? Loistava – hyvin toimeentulevien kannalta. Vähäosaisilta viedään se vähäkin, tulonsiirtona hyvätuloisille.

Jotta tätä suuntaa ei häirittäisi, on kiire viedä lakeja eduskuntaan sen kummemmin valmistelematta. Mitä sitä turhaan asiantuntijoita kuulemaan! Ovathan ministerit kaikkien alojen asiantuntijoita, omasta mielestään.

Kuitenkin jo nyt taivaalle on kertynyt mustia pilviä ja sumu on laskeutunut. Suomen pahat ihmiset, jotka haluavat yhdenvertaisuutta, oikeutta, riittävää toimeentuloa kaikille, ovat nousemassa kapinaan.

Laivan kulun tielle on ilmestynyt tuhansia ja taas tuhansia veneitä. Ja kas kummaa, veneissä istuvilla on pelastusliivit yllään. Petteriikalla ja takiaisilla ei niitä ole.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti