keskiviikko 28. kesäkuuta 2023

Vaarallisella tiellä

Suomi on nyt vaarallisella tiellä. Jos meillä sallitaan sellaiset mielipiteet ja toimet kuin elinkeinoministeri Vilhelm Junnilan esittämät, niin monet arvomme ovat vaarassa.

Se, että Junnilan mielipiteet ja toimet ovat ajalta ennen ministeriyttä, eivät ole hyväksyttävää. Ei sekään, että hän on pyytänyt anteeksi niitä. Ajan myötä vaikuttaa, että esiin tulee yhä enemmän arveluttavaa kuten viittaukset Ku Klux Klaniin (aatteena valkoinen ylivalta, juutalaisvastaisuus, homovastaisuus, maahanmuuton vastustaminen).

Junnila on perussuomalainen ministeri. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra pitää eduskunnassa esitettyä epäluottamuslausetta vasemmiston ajojahtina persuja kohtaan. Purra kyllä sanoo vaikka mitä kaunista muun muassa syrjinnän vastaisuudesta, mutta Junnilan puheita ja toimia hän ei tuomitse. Se kertoo kaiken.

Kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri Petteri Orpo on pitänyt puhuttelun Junnilalle. Se ei riitä. Suomen hallituksessa ei saa olla henkilöitä, joilla on natsimyönteisyyttä. Junnila olisi pitänyt erottaa ministerin tehtävistä siitäkin huolimatta, että hallitus olisi kaatunut.

Olen vihainen niille kansanedustajille, jotka olivat poissa eduskunnan täysistunnosta, jossa Junnilan luottamuksesta äänestettiin. Poissa olleiden äänin Junnila olisi saanut epäluottamuslauseen.

Eniten minua ihmetyttää Ben Zyskowiczin toiminta. Hän oli käytännössä eduskunnassa, mutta muodollisesti poissa. Junnilan mielipiteet ja toiminta kun koskettavat pahasti Zyskowicziä ja  hänen perhettään. 

Lojaalisuus Kokoomusta kohtaan meni ohi ihmisarvoa loukkaavien puheiden ja toimien tuomitsemisen.

Nyt pitää viestiä, että äärioikeistolaisuudella ole sijaa Suomessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti