sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Lehti ilman pääkirjoitusta

Saomalehti Karjalaisessa on tehty päätös, että se ei ainakaan toistaiseksi julkaise pääkirjoitusta ja muita mielipidekirjoituksia sunnuntaisin ja maanantaisin. Se on surullista.

Lehti ilman pääkirjoitusta osoittaa, että päätoimittaja ja muut asiasta päättäneet eivät kunnioita eivätkä arvosta lehteään. Samalla he osoittavat ylimielisen suhtautumisensa yleisöosaston kirjoittajiin ja kirjoituksiin.

Sanomalehti, jossa ei ole pääkirjoitusta, ei ole enää oikea sanomalehti. Jos pääkirjoitustoimittajat eivät halua tai saa tuoda julki lehden kantoja asioihin, osoittaa se, että ei koeta tarvetta nostaa esiin tärkeitä asioita ja vaikuttaa niihin.

Karjalainen on korostanut sananvapauden merkitystä. Vähentämällä mielipidekirjoitusten julkaisemista lehti itse asiassa kaventaa sananvapautta. Yhä harvempi pääsee kertomaan mielipiteensä. Sillä ei viedä maakuntaa eteenpäin.

Karjalaisella suurimpana pohjoiskarjalaisena lehtenä on erityinen velvollisuus huolehtia erilaisten mielipiteiden esiin nostamisesta. Missä maakunnan ”tavallisten” ihmisten ajatukset saadaan esiin, jos maakuntalehti ei nii(s)tä välitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti