torstai 1. kesäkuuta 2023

Ihmisarvoa loukkaavaa

Olen tyrmistyneenä seurannut perussuomalaisten kirjoituksia ja puheita. Puolueen johto, kansanedustajat, jäsenet ja kannattajat suoltavat tekstiä, joka loukkaa syvästi ihmisarvoa.

Käyn silloin tällöin lukemassa poliitikkojen, lähinnä puoluejohtajien ja kansanedustajien naamakirjapäivityksiä. Enimmäkseen ne ovat asiallisia, mutta perussuomalaisten kirjoitukset ovat suurelta osin törkyisiä.

Kansanedustaja Sanna Antikainen käyttää sellaista halventavaa kieltä etenkin maahanmuuttajista, että häpeän hänen puolestaan. Kirjoitukset ovat yksioikoisia, mutkat suoriksi panevia, eikä faktatiedoista ole aina hajuakaan. Maahanmuuttajat hän nostaa tikunnokkaan unohtaen valtaväestön tekemät rikokset.

Jokin aika sitten lueskelin häntä kommentoineiden ihmisten tekstejä. Kauhistuin, että Antikainen sallii sellaisen jopa rikollisuutta hipovan ilmaisun naamakirjassaan. Tutustuin lähemmin yhden kommentoijan omiin sivuihin, joiden perusteella tein rikosilmoituksen. Kyse oli ampumisella uhkaaminen ja pesäpallomailalla uudelleen koulututtaminen. Kohteena oli kaksi naista.

Pisteenä i:n päällä tälle ihmisarvoa loukkavalle puheelle oli Lieksan valtuuston kokous, jossa Keijo Porkka (ps) päästeli suustaan mitä hirvittävimpiä syytöksiä Pride-liputuksen kannattajille. Perussuomalaisten valtuustoryhmä antoi tälle hiljaisen tukensa.

Ihmettelen kovin, mikä saa ihmiset toimimaan siten kuin suuri osa persuista tuntuu toimivan. Syydetään ihmisvihaa kaikkia niitä kohtaan, jotka eivät ole kantaväestöä ja/tai valkoisia heteroita.

Mikä on mennyt kasvatuksessa ja aikuiseksi kasvamisessa pieleen? Miksi käyttää valtava energia toisten halventamiseen, kun sen voisi käyttää parempaankin, asioita edistävään toimintaan?

Perussuomalaiset ovat välistä kuin valtava koiralauma. Kun yksi aloittaa räksyttämisen, toiset yhtyvät, vaikkeivat tiedä, miksi haukutaan. Puheenjohtja Riikka Purra on hyvä esimerkki: lopetti erään kirjoituksensa sanoihin räyh räyh.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti