torstai 4. toukokuuta 2023

Tarkastuksia

Tämä alkuvuosi on ollut  tarkastusten aikaa. Ensisijaisesti autoa koskien, mutta myös minua itseäni ja kotiani.

Helmikuussa auto tarkastettiin vuosihuollossa. Silloin löytyi iso vika, mutta onneksi se meni takuuseen. Sama vika oli korjattu vajaa vuosi aiemmin. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa seuraavaa vuosihuoltoa odotellessa.

Huhtikuun lopulla käytin autoni katsastuksessa. Meni läpi heittämällä. Tästä lähtien se onkin katsastettava vuosittain. Auto tulee siten tarkastettua kaksi kertaa vuodessa: helmikuussa ja huhtikuussa. Hyvä näin.

Suomessa siirryttiin kesäaikaan maaliskuun lopulla. Autoni kesäaika alkoi tänään. Vaihdatin sen alle kesärenkaat. Saa nähdä, miten se joutuu seisomaan autokatoksessa. Sen verran on luvatttu lumisateita. Tosin on ennustettu, että päivisin lämpötila on plussan puolella. Se saattaa pitää tiet sulina muutoin paitsi yöllä ja aamulla.

Jos en pääse lumen vuoksi ajelemaan, ei hätää. Tarkastin ennen kaupunkiin lähtöä ruokavaraston. Nyt selviän hyvinkin viikon verran ilman kaupassa käyntiä. Jäbälle on aina varmasti ruokaa riittävän paljon.

Minuakin on tarkastettu. Kävin tänään mammografiaseulonnassa. Toivottavasti tulos on sama kuin oloni: ei vikaa. Vielä pitää varata aika laboratorioon vuositarkastatukseen. Hieman jännittää, vieläkö meidän meidän omalla terveysasemalla otetaan verinäytteitä. Toivottavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti