torstai 11. toukokuuta 2023

"Ei lobbaajia Säätytalolle"

Ennen hallitusneuvotteluiden aloittamista Petteri Orpo ilmoitti, että Säätytalolle ei tule lobbajia. Melkein se onkin pitänyt.

Helsingin kaupungin pormestari ja apulaispormesteri kuitenkin istuvat neuvottelupöydissä. Toinen osallistuu sosiaaliasioita käsittelevän ryhmän ja toinen kunta-asioita käsittelevän ryhmän työskentelyyn.

Mitä muuta he siellä tekevät kuin lobbaavat Helsingin puolesta. Nämä kaksi ryhmää ovat avainasemassa, kun kuntia ja hyvinvointialueita koskevista asioista päätetään. Helsingin osalta molemmat koskevat juuri sitä, sillä Helsinki ei kuulu mihinkään hyvinvointialueeseen vaan on oma sote-yksikkönsä.

Jos Säätytalolle ei muita lobbaajia fyysisesti päästetä, niin kyllä he ovat ahkerasti yhteydessä hallitustunnustelijaan. Tänään Politiikkaradiossa toisena haastateltavana oli Jyri Häkämies Elinkeinoelämän keskusliitosta EK:sta. Hän sanoi suoraan, että on yhteydessä Petteri Orpoon puhelimitse. Rivien välistä kuulin, että yhteydenottoja on aika tiiviisti.

Toivottavasti muunkinlaiset lobbarit pitävät yhteyttä neuvottelijoihin. Tosin onko siitä hyötyä, jos neuvottelijat eivät korvaansa kallista asiasisällöille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti