torstai 25. toukokuuta 2023

Mistä on pienet persut tehty

Hallitusneuvottelut ovat nyt siinä vaiheessa, että vuorokauden sisällä selviää, mikä on lopputulema. Pienet persut ovat isotelleet aikamoisesti. Hyvä vaalimenestys on noussut hattuun ja saanut kuvittelemaan, että voi käskyttää.

Hyvä vaalimenestys antaa toki mahdollisuuden esittää vahvoja vaatimuksia. Pienet persut eivät vain taida ymmärtää, mistä neuvottelussa on kyse. Siinä on kyse keskinäisestä sopimisesta, ei ylimielisestä käskemisestä.

Näissä hallitusneuvotteluissa määrittyy, mistä on pienet persut tehty. Pystyvätkö he kompromisseihin? Uskaltavatko ottaa vastuuta sittenkään? Jäävätkö sivuun huutelemaan, kun silloin ei ole vastuuta?

Tosin myös oppositiossa on vastuu kannettavana. Tosin sitä persut eivät ymmärrä. Pohoiskarjalainen kansanedusta on unohtanut sen. Sanna Antikainen moittii valtion velkaa, vaikka oli yhdessä muiden persujen ja muiden puolueiden kanssa hyväksymässä lisämenoja koronan ja Ukrainan sodan vuoksi. Ja Yhdysvalloista hankittavat hävittäjätkin ovat jo vaatineet oman osansa budjetin alijäämästä. Antikaisen syyllisten listalla on hallitus, eivät kansanedustajat.

Kyllä pienet persut on pantava kantamaan vastuuta. Oppivat näin elämän realiteetit, ja kansalaiset saavat tietää, mitä kylmää kyytiä he tarjoavat niin oman maan ihmisille kuin muissa maissa asuville avun tarvitsijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti