maanantai 29. toukokuuta 2023

Ei ihan heittämällä läpi

Joensuuhun valittiin tänään uusi kaupunginjohtaja. Hän on Jere Penttilä, joka on toiminut muun muassa Pyhäselän ja Kontiolahden kunnanjohtajana, Riihimäen kaupunginjohtajana ja Keskon Itä-Suomen johtajana.

Valintaa koskevan pykälän alun puheenvuorojen perusteella luulin, että Penttilä menee heittämällä läpi. Ei ihan. Poistuin hetkeksi tietokoneen ääeltä, niin en kuullut kuka esitti Ramses Malatya, joka saikin 15 ääntä. Penttilä sai 43 ääntä. Yksi äänesti tyhjää.

Hieman hämmenyin, kun Malatya esittänyt henkilö kysyi, tuleeko äänestys automaattisesti. Valtuutettu ei siis tiedä, että kun hallitukselta ei ole esitystä, niin jonkun pitää esittää valittavia. Muuten valitaan vain se, jota on esitetty. Silloin oli esitetty Penttilää.

No kyllä sen lehdestä saan lukea, kuka tämä valtuutettu on.

Nyt vain toivon, että Jere Penttilä pysyy Joensuussa kaupunginjohtajana pidemmän aikaa. Sen verran usein on vaihtanut työpaikkaa. Hän ei kuitenkaan ole huono valinta - eikä Malatykaan olisi ollut. Nyt me joensuulaiset pääsemme nauttimaan - niin - miljoonien säästöistä, mutta se ei ole uuden kaupungjohtajan vika.

---

JK. Sain tiedon, kuka valtuutetuista ei tunne käytäntöä. Hän on Alia Danneberg vasemmistoliitosta. Yllätyin kovin. Sen verran konkaripoliitikko hän on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti