sunnuntai 28. toukokuuta 2023

Ei voittoja

Suomalaiset ovat jännittäneet viime aikoina useamman mahdollisen voiton vuoksi. Vai ovatko ne voitot sittenkään olleet mahdollisia?

Käärijä saavutti toisen sijan Euroviisuissa. Siitäkin huolimatta, että "koko maailma" fanitti hänen esityksensä puolesta. Voittoa ei tullut. Paitsi sellainen voitto, että Ylen ei tarvitse pistää suuria summia ensi vuoden viisuihin. Ja Käärijän henkilökohtainen voitto - melkein maailmanlaajuinen kuuluisuus.

Ehkä katkerin kullan menetys on jääkiekon MM-kisat, joissa kulta jäi kauas. Siis osalle suomalaisista, ei minulle. Olen joskus ollut lätkän ihailija, mutta en enää. Siinä on liikaa lieveilmiöitä. Ja ylimielisyyttä.

Harmittavin "kultamitalin" menetys on, kun Aki Kaurimäen elokuva Kuolleet lehdet ei voittanut Cannesin elokuvajuhlilla tärkeintä sijaa Kultaista palmua. 

Kuitenkin tuomaristopalkinto Prix du Jury, jota pidetään kolmantena sijana, on loistava. Kaurismäki "hävisi" paremmilleen, mutta elokuva on silti mainio, jos asiantuntijoita on uskominen. Ja onhan se, ei muuten palkintoa olisi tullut. Odotan innolla elokuvan näkemistä.

Voittoja ei tullut. Ei haittaa. Eteenpäin mennään kuten mummo lumessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti