torstai 17. marraskuuta 2022

Ruokaa takkauunissa

Olen tällä viikolla palauttanut mieleeni, miten pienessä takkauunissa onnistuu ruoan valmistaminen. Hyvinhän se. Tosin ensi piti pilata ruoka kuivattamalla se täysin. Se unohtui uuniin.

Uunini on kapea, joten olen aikoini ostanut siihen sopivan ritilän ja pellit. Osan ruuista voi tietysti paistaa suoraan arinalla uunivuoassa.

Pidän, tai suorastaan rakastan, pata- ja laatikkoruokia. Uuni helpottaa, kun ei tarvitse valvoa ruoan kypsymistä hellan äärellä.

Eilen tein maustettua broileria, johon lisäsin vielä tomaattia. Siitä riitti eiliselle ja tälle päivälle. Jäbäkin sai pikkuisen, ja paistumisen aikana valuna maukkaan nesteen. Ei tarvinnut houkutella syömään.

Huomenna tarkoitukseni on paistaa kermamuikkuja ja perunoita. Sitten suunnitelmissani on tehdä kaalilaatikkoa, pastaruokia, aurajuustoperunoita ja paljon muuta.

Isoa osaa ruoka-aineista ei tarvitse ostaa, kun olen pikkuhiljaa pakastanut niitä hintojen ollessa edullisempia. Aika monesta pakkauksesta löytyy -30%-merkintä.

Olipa hyvä, kun muistin tämänkin uunivaihtoehdon. Sähköä säästyy. Ja myöhemmin sähköyhtiö nostaa hintoja vetoamalla siihen, että kulutus on liian pientä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti