maanantai 21. marraskuuta 2022

Kierrätysmahdollisuudet saatava kuntoon

Joensuu lopetti reilu vuosi sitten vaarallisten ja SER-jätteiden keräysauton kiertämisen liitoskunnissa. Miksi auto ei aja vieläkään eikä asiaa ole saatettu kuntoon?

Muovin keräys siirtyy kuntien vastuulle ensi kesänä. Joensuu / Joensuun alueellinen jätelautakunta olisi voinut edistää  jo nyt muovin keräystä muuallakin kuin kantakaupungissa. Vain Enossa on keräyspiste.

Kirjoitin asiasta muutama vuosi sitten. Joensuussa päättäjät eivät reagoineet siihen mitenkään. On absurdia, että kaupunki pyrkii olemaan edistyksellinen hiilineutraaliudessa, mutta samalla se estää sen toteutumisen.

Kun liitoskunnista ihmiset ajavat kantakaupunkiin muovejaan kierrättämään, niin polttoainetta kuluu ja hiilineutraalius karkaa käsistä.

Toinen mahdollisuus on, että kotitalouksien muovit menevät sekajätteen joukkoon, mikä ei liene tarkoituksenmukaista kierrätyksen kannalta.

Ensi vuonna pakolliseksi tulevat taloyhtiöiden keräysastiat eivät ole riittävä toimenpide. Joensuun pitää huolehtia muovin keräyksestä liitoskunnissa yhteisillä keräyspisteillä.

Tuupovaara, Kiihtelysvaara ja/tai Heinävaara sekä Hammaslahti ja/tai Reijola ovat välttämättömiä paikkoja muovin kierrättämiseksi. Ja se kiertävä auto vaarallisille ja SER-jätteille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti