tiistai 6. syyskuuta 2022

Säästän sähköä, mutta ...

Olen aina ollut melko pihi sähkön kulutuksen suhteen. Säästän siä mielelläni kaikessa, missä voin.

On kuitenkin yksi asia, jossa en suostu säästämään. Se on aamun kaurapuuron keittäminen. Sen valmistan aina liedellä.

Edellisennä iltana laitan ainekset kerroskattilaan. Kiehautan alemman kattilan veden siten, että varsinainen puurokattila ja siinä olevat kaurahiutaleet ja vesi lämpenevät. Sekoitan ja katkaisen virran.

Puuro hautuu siinä lähes valmiiksi. Aamulla sitten kiehautan kaiken tämän, jotta saan lämpimän puuron päivän alkuun.

Ripaus suolaa ja puuron päälle marjoja (mansikkaa, vadelmaa tai puolukkaa, tai omenahilloa). Tai "voisilmä" oivariinista. Juomaksi maitoa. Pala leipää juustoviipaleen kera, juomaksi maitoa. Ei voi ajatella parempaa aamupalaa.

Miksi teen näin? Siksi, kun puurosta tulee maukkaampaa kattilassa haudutettuna kuin mikroaaltouunissa valmistettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti