tiistai 13. syyskuuta 2022

Nyt osui ja upposi

Tänään saatoin todeta, että nyt osui ja upposi. Ukrainan kieli ja sen opiskelu nimittäin. Oli alkeiskurssin ensimmäinen kerta. Teamsissä, mutta hyvä näin. Osallistujia oli eri puolilta maata - Joensuusta, Kuopiosta, Liperistä, Oulusta, Imatralta, Jämsästä ja muualta. Opettaja on hyvä.

Kokoontumisia on kymmenen, yhteensä 20 oppituntia, aina marraskuun puoliväliin saakka. Opiskelu etenee sopivan rivakasti. Tänään opimme ukrainan aakkoset ja mallisanat niihin liittyen ääntämistä myöten. Opimme tervehtimään usealla eri tavalla sekä kertomaan oman nimemme ja kansallisuutemme, vähän muutakin.

Meitä ekaluokkalaisia ei lellitä. Läksyjä tuli. On opeteltava viikossa lukusanat 1-100 sekä selvitettävä opettajan lähettämän aineiston avulla, miten kertoa oma ikä. Hmm. Minkähän niistä kertoisi. 21, 25 vai oikean iän (salaisuus 65 vuotta). Onneksi on aikaa miettiä viikon verran.

Jotenkin tuntui "kotoisalta" olo. En edes hölmöillyt tekniikan kanssa. Kerran jouduin huomauttamaan, että opettajan kasvot näkyvät koko ruudun kokoisina, mutta aineisto pienenä oikeassa alareunassa. Opettaja neuvoi klikkaamaan aineistoa, niin se tulee ruudun kokoiseksi.

Tätä minä hieman protestoin, mielessäni. Kaikissa muissa Teams-koulutuksissa kouluttaja on hoitanut tämän asian koko ryhmälle. Nyt jouduin vaivaamaan toista kättäni, tai paremminkin sen yhtä sormea, jotta sain aineiston näkyville. No olkoon, jos on niin laiska opettaja.

Innostuin kuitenkin tästä niin, että ilmoittauduin jatkokurssille, josta ei ole vielä ole tietoa. Toivottavasti tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti