sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Pakkolaki kansanedustajille

Eduskunta käsitteli perjantaina sosiaali- ja terveysministeriön lausuntoa hoitajia koskevan "pakkolain" sisällöstä. Varsinainen päätsö tästä laista tehdään maanantaina 19.9.2022.

Ällistyin kovin, kun vain toinen iltapäivälehti julkaisi perjantaiseen käsittelyyn osallistuneiden nimet. Heitä oli alle puolet kansanedustajista. 106 edustajaa loisti poissaolollaan. Muut mediat eivät asiasta tiedottaneet.

Yksikään keskustan ministereistä ei ollut paikalla. Pohjois-Karjalasta vain Anu Vehviläinen (kesk.) osallistui käsittelyyn. Äänesti hoitajien "pakkolain" puolesta. Muut kepulaiset (Hanna Huttunen ja Hannu Hoskonen) eivät olleet paikalla.

Kaikki demarit (Merja-Mäkisalo Ropponen ja Seppo Eskelinen) olivat luvattomasti poissa. Sama koskee persujen Sanna Antikaista ja Jussi Wihosta sekä vihreiden Krista Mikkosta.

Savo-Karjalan vaalipiiristä myös pohjoissavolaiset "kunnostautuivat". Kokoomuksen .demareiden, keskustan, kristillisten ja persujen edustajat jäivät mieluummin kotiin. Vain vasemmistoliiton Matti Semi osallistui käsittelyyn. Hän äänesti "pakkolain" sisällön hyväksymisen puolesta.

Nykyistä hallitusta eniten kritisoineet kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja persujen puheenjohtaha Riikka Purra hoitelivat muita hommia. Purra oli tiettävästi työaikana Ruotsissa kannustamassa ruotsidemokraatteja.

Jännää nähdä, ketkä ovat maanantaina paikalla, kun itse laki pitäisi hyväksyä tai hylätä.

Kansanedustajille pitäisi laatia pakkolaki. Heidät tulisi velvoittaa tekemään tehtävänsä asianmukaisesti, sillä he ovat se taho, joka päättää laeista. Jos ollaan poissa ilman pätevää syytä (sairauslomatodistusta, valtion edellyttämiä työtehtäviä), niin poissaolot vähennetään kyseistem kansanedustajien ja ministereiden palkkioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti