perjantai 1. tammikuuta 2021

Perunasalaatti á la Partsu

Tänä uutenavuotena tein perunasalaatin, johin olen ammentanut ideoita jos mistä: äidiltäni, itäisestä naapurimastamme, muista resepteistä ja kai vähän omasta päästänikin. Tässä teillekin, olkaa hyvät!

- neljä kiinteäksi keitettyä keskikokoista perunaa,

- kaksi keitettyä kananmunaa

- kaksi keskikokoista suola/maustekurkkua

- herneitä (suolaliemessä tai pakastettuna)

- kinkkua / keitettyä tai paistettua kanaa / kalkkunaa / paistettua naudanfilettä/-paistia/porsaanpaistia

- 1-2 omenaa 

- sipulia tai purjoa maun mukaan

- kermaviiliä / majoneesia / smetanaa / ranskankermaa

- suolaa tarvittaessa

Kuutioi melko pieniksi perunat, kananmunat, valitsemasi liha, sipuli/purjo ja omenat. Laita ne kulhoon. Lisää herneet - pakastepussillinen tai kaksi - miten haluat - tai suolaliemessä olevat puoli purkkia tai koko purkillinen - miten haluat.

Halutessasi voit keittää mukaan porkkanoita ja kuutioida ne pieniksi. Myös kevyesti keitetty kukkakaali sopii tähän salaattiin. Niiden ansiosta salaatti on entistä ruokaisampi.

Lisää kermaviili, majoneesi, ranskankerma tai smetana. Mietin pitkään, minkä valitsen. Mahdollista olisi ollut valita vain yksi näistä tai yhdistellä esimerkiksi kermaviili ja majoneesi. Majoneesi, kun sitä ei laita liikaa, antaa mukavan kirpeän sävähdyksen salaattiin. Siksi se on hyvä täydentäjä kermaviilille. Tällä kertaa päädyin smetanaan ja ranskankermaan yhdessä, ihan kokeilun vuoksi.

Tästä määrästä tulee 2-4 annosta, koska tämä perunasalaatti on tarkoitettu "pääruoaksi". Sitä voi käyttää myös muun ruoan ohessa, joten tämä määrä riittää useammalle.

Toivottavasti nautitte, kun kokeilette!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti