sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Arkiruokaa

Miten hyvältä arkiruoka maistuukaan! Se ihan tavallinen ruoka. Ei mikään gourmet. Sain ajatuksen tehdä keittoa, kun yksi työpaikkamme harjoittelija söi herkullisen näköistä jauhelihakeittoa.

Niin yksikertaista, niin helppoa tehdä.

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Laita kiehumaan, lisää kiehuvaan veteen lihaliemikuutio. Sillä aikaa, kun perunat ja porkkanat kypsyvät, pilko purjo (määrä makusi mukaan) ja ruskista jauheliha. Lisää purjo ja jauheliha keittoon. Mausta vielä mustapippurilla - joko rouheena tai kokonaisina.

Helposti saat keiton, jos käytät valmiita pakastejuureksia, joissa on muun muassa selleriä. Lanttukin sopii. Keittoon voi lisätä myös herne-maissi-paprika-sekoituksen. Ja päälle persiljaa.

Entäpä aamupalaksi. Puurot ovat hyvät vaihtoehdot leivälle ja juustolle. Minulla on meneillään neljän viljan -puurokausi. Seuraavana on vuorossa kaurapuuro. Ja sitten ruishiutalepuuro. Pitää vuorotella, jotta eivät pääse vanhenemaan näin yhden hengen taloudessa. Ja jos jää jotain vähän jäljelle, niin koira nauttii.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti