maanantai 14. syyskuuta 2020

Omenahillo valmis

Sainpa omenahillon valmiiksi eilen sunnuntaina. Se on makeahkoa, ellei peräti makeaa, mutta hyvää. Vaikka itse sanonkin. 

Omenahillon valmistaminen uunissa on helppoa. Lohkot omenat laakeaan astiaan. Lisäät sokeria ja kaneliankoja tai, kuten minä, juoksevaa hunajaa. Kotimaisia ei tarvitse edes kuoria. Siemenkodat voi laittaa biojätteeseen.

Tunti, puolitoista uunissa muhimista. Sitten tehosekoittimella tai sauvasekoittimella muusiksi (ei kuitekaan laajassa astiassa, koska muuten roiskuu), lasipurkkeihin (asianmukaisesti kuumennettuihin tai muuten "desinfioituihin") tai pakastusrasioissa pakastimeen. Yllättävää kyllä, pakastettu omenahillo ei mene pahaksi. Kokeilin jo viime vuonna.

Jos omenoita on paljon ja et jaksa tehdä niistä hilloa, niin suosittelen uuniomenoiden tekemistä. Niistä on vähemmän vaivaa. Vai onko? Tai lohko ne sopiviksi omenapiirasta varten - joko heti käytettäviksi tai pakasta tulevaa käyttöä varten.

Ideat omenoiden käytöstä eivät ole pelkästään minun. Olen selaillut erilaisia nettisivuja, joista olen sitten sitten napsinut ajatuksia. Nyt sivuja ovat olleet muun muassa Kotikokki, Dansukker, Yhteishyvä ja K-ruoka.

Ja taas kerran korostan, että en saa mitään tuloja lähteitäni tai muita viitteitä mainitessani. Periaatteeni on, että kunnia sille, jolle kunnia kuuluu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti