lauantai 5. syyskuuta 2020

Hauskaa ja huvittavaa

Olen tänään lauantaina 5.9.2020 seurannut toisella korvallani Yle Areenan lähetystä kokkoomuksen ja kepun puoluekokouksista. On ollut hauskaa. Olen ollut huvittunut.

Kumpikin puolue tuntuu uskovan, että vain ne pelastavat Suomen. Kuuntelin Petteri Orpon puhetta sekä kepun vaalitentissä puhuneita Katri Kulmunia, Annika Saarikkoa, Petri Honkosta ja Ilkka Tiaista. Myöhemmin puheenjohtajaehdokkaaksi ilmaantui vielä yksi henkilö.

Säälipisteitä minulta saivat Orpo, Kulmuni ja se viides, yllättäen kokouksessa ilmoittautunut Jari Kasanen. 

Orpon valintaa ei voi estää, tuli jo valituksi, kun muita ehdokkaita ei ollut. Keskusta tekee valintansa vielä tänään.

Kulmuni jatkoi ylimielistä, "mukamas yhteen kokoavaa" esiintymistään. Toivottavasti hän saa opastusta itseään kokeneemmilta henkilöiltä. Esiintymisen lisäksi hänen on hyvä perhetyä asia-asioihin, jotta voi vastata toimittajien ja muiden kysymyksiin muutoinkin kuin "Me keskustalaiset olemme suomalaisia." ja "Keskusta on aito suomalainen puolue." tai "Suurin osa suomalaisista sijoittuu keskustaan vaikkeivat ole Suomen Keskustan jäseniä."

Viides henkilö, Kasanen, taitaa olla salapersu kepulaisten vaatteissa. Sellaista tekstiä hän suolsi. "Minä en saa ääntäni kuuluviin. Täällä on väärin valtuutuksin olevia puoluekokousedustajia. Valtakirjoja on väärennetty."

Voi, voi.

Korostan, että lainausmerkeissä olevat lauseet ja ilmaisut eivät ole suoria lainauksia puheenjohtajaehdokkaiden puheista, vaan sinne päin, sanotun keskeisiä ajatuksia.

Saatanpa vielä palata tähän kepun kokoukseen. Ja ehkä kokkoomuksenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti